Chat with us, powered by LiveChat
Home » Inspirerende groepsopdrachten voor optimale teambuilding

Inspirerende groepsopdrachten voor optimale teambuilding

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Er is veel gekibbel op de werkvloer, de communicatie verloopt stroef of de productiviteit laat te wensen over: er zijn tal van redenen om een teambuilding te organiseren.

Een teambuildingsessie is namelijk een geweldige methode om de band, het begrip en de waardering tussen teamleden te versterken. Daardoor stijgt de teamspirit, werkt het team beter en productiever samen en hebben de teamleden meer plezier op de werkvloer.

Maar welke activiteiten zijn geschikt voor een teambuilding? Dat ligt aan je team en je doelstellingen. Om je te inspireren, geven we een paar voorbeelden van interessante groepsopdrachten voor teambuilding.

Voor het overzicht delen we ze onder in verschillen categorieën: teamgevoel, samenwerking en communicatie. Uiteraard zijn er nog veel meer doelen waaraan je kunt werken, zoals elkaar beter leren kennen, vertrouwen of teamgroei.

Groepsopdrachten teambuilding: voor teamgevoel

Het verbeteren van het teamgevoel vindt in principe tijdens elke teambuilding plaats. Onder andere de volgende twee sessies zijn specifiek gericht op het verbeteren van het teamgevoel.

Teambuilding Boksen voor teams

Deze sessie is werkelijk anders dan een reguliere werkdag: je gaat boksen met je collega’s. Het is een erg gezonde sport en ook nog een goed voor het teamgevoel. Om ongelukken te voorkomen, krijgt iedereen eerst de beginselen van het boksen onder de knie.

We houden rekening met ieders niveau, zodat je niet met een blauw oog thuiskomt. Je leert niet alleen de techniek, maar ook de parallellen tussen boksen en teams. Die inzichten – en het samen boksen – zorgen ervoor dat jullie een nog sterker teamgevoel ervaren.

Bekijk de teambuilding Boksen voor teams

Teambuilding Generaties in het team

Werken in jouw team verschillende generaties samen? Waarschijnlijk botst het dan wel eens. Deze zogenaamde generatiekloof kan een negatieve impact hebben op het teamgevoel. Gelukkig is de kloof ook te dichten en deze sessie helpt daarbij. Je brengt de verschillende generaties in kaart en krijgt inzicht in hun perspectieven en denkwijzen. Onder meer via rollenspellen gaan we dieper in op de verschillen en overeenkomsten.

Daardoor begrijp je elkaar beter en ontdek je hoe je elkaar kunt versterken. Dit heeft een positieve invloed op het teamgevoel en het begrip voor elkaar. Dankzij de teambuilding omarm je als team de verschillende generaties, waardoor je beter presteert en soepeler samenwerkt.

Bekijk de teambuilding Generaties in het team

Groepsopdrachten teambuilding: voor een betere samenwerking

Zoek jij groepsopdrachten voor een teambuilding om de samenwerking te versterken? Dan zijn onderstaande twee sessies een aanrader:

Teambuilding Ken je kernkwadranten

Gelukkig is elk teamlid anders. De verschillende werkstijlen, karakters en voorliefdes kunnen een team sterk maken. Maar eerlijk is eerlijk: het kan een goede samenwerking ook in de weg staan. Om de samenwerking een duwtje in de rug te geven, is het belangrijk om het inzicht in elkaar te vergroten. Dat is precies wat je tijdens deze sessie Ken je kernkwadranten gaat doen. Een kernkwadrant bestaat uit je kernkwaliteit, je allergie, uitdaging en valkuil.

Door het doen van verschillende oefeningen gaan jullie die van elkaar doorgronden, zodat je elkaar beter begrijpt. Je kunt elkaars gedrag beter inschatten, erop anticiperen en je collega’s helpen en versterken. Daar krijg je een fijne samenwerking voor terug!

Bekijk de teambuilding Ken je kernkwadranten

Teambuilding Drijfveren in het team

Zoals we hierboven al schreven: elk mens is uniek, met eigen kwaliteiten en valkuilen. Ook de drijfveren – de beweegredenen waarom iemand iets doet – verschillen per persoon. Om goed samen te werken, met begrip en respect voor elkaar, is inzicht in die drijfveren noodzakelijk. Tijdens deze sessie verdiepen we ons eerst in alle individuele beweegredenen. Waar kom jij je bed voor uit? Wat vind je het belangrijkste in je werk? Zo kom je er ook achter welke werkzaamheden voor jou geschikt zijn.

Daarna komen de drijfveren op teamniveau aan bod. De centrale vraag is hoe jullie je persoonlijke drijfveren kunnen inzetten voor het team. Die vertaalslag ga je samen maken, zodat jullie samenwerking en productiviteit grote hoogte bereikt!

Bekijk de teambuilding Drijfveren in het team

Groepsopdrachten teambuilding: voor een betere communicatie

Ook voor het stimuleren van een soepele communicatie zijn er interessante activiteiten. We noemen er weer twee.

Teambuilding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Heb je wel eens van NLP gehoord? Door gebruik te maken van NLP-technieken krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en in het gedrag van je collega’s. Daardoor kun jij op een positieve manier meer invloed uitoefenen op de interactie – en dus meer bereiken.

De teambuilding NLP is daarom ideaal als jullie effectiever willen communiceren binnen het team. We beginnen natuurlijk bij het begin. Je komt meer te weten over de theorie achter NLP en waarom het zo waardevol is.

Daarna krijgt iedereen de NLP-technieken in de vingers door het doen van spellen en opdrachten. Als team komen jullie erachter hoe jullie met NLP de communicatie beter op elkaar afstemmen en meer uit de samenwerking halen. Een extra pluspunt: dat verbetert ook de productiviteit, het werkplezier en jullie zelfvertrouwen.

Bekijk de teambuilding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Teambuilding Tekenen in teamcommunicatie

Een appje, een mailtje, een presentatie of een schouderklopje: op het werk communiceren we op verschillende manieren. Een communicatievorm die niet zo vaak aandacht krijgt is tekenen. Dat wordt toch nog regelmatig met de kindertijd geassocieerd. Zonde! Want met een zakelijke tekening komt jouw idee of visie nog duidelijk over. Tijdens deze teambuildingsessie krijg je zakelijk tekenen onder de knie – zowel basisvormen, emoties als mensen. Je oefent met elkaar om de boodschap helder te visualiseren en krijgt waardevolle feedback.

Misschien geloof je het niet, maar aan het einde van de sessie merk je hoe je bent gegroeid! Jullie kunnen bij toekomstige bijeenkomsten zakelijk tekenen inzetten om nog beter en soepeler te communiceren.

Bekijk de teambuilding Tekenen in teamcommunicatie

Passen bovenstaande groepsopdrachten goed bij jouw team? Of ben je benieuwd wat voor activiteiten wij nog meer aanbieden? Neem dan een kijkje bij ons complete aanbod van teambuildingsessies.

Wij zijn TeambuildingTrainer

Wij van TeambuildingTrainer organiseren met veel passie verschillende teambuildings. Wij geloven namelijk dat ijzersterke teams het fundament zijn voor ijzersterke prestaties.

Onze teambuildings zijn inhoudelijk sterk en tegelijkertijd ontzettend leuk. Wil je een teambuilding boeken? Of eens sparren over jullie situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!