Home » Interessante teambuilding activiteiten op kantoor
teambuilding eigen kantoor

Interessante teambuilding activiteiten op kantoor

Tags: Teambuilding | ⏱ Leestijd: 7 minuten

Gezelligheid en verbondenheid op de werkvloer zijn een must. Werknemers gaan dan met meer plezier naar hun werk en ook de productiviteit neemt toe.

Het organiseren van teambuilding activiteiten op kantoor is een goede manier om dat gevoel van saamhorigheid en teamspirit te realiseren en te stimuleren.

Met onze incompany teambuilding activiteiten op jullie eigen kantoor kunnen teams in hun eigen omgeving werken aan het teamgevoel. Je zult dan al snel merken dat collega’s een sterkere band krijgen en de sfeer op de werkvloer verbetert.

Zo’n sessie is dus een goede investering! De vraag is nu: hoe werkt teambuilding precies, wat levert het concreet op en welke teambuilding activiteiten zijn er waaruit je kunt kiezen? Dat vertellen we je in dit artikel.Wat houdt teambuilding op kantoor in?

Wat is teambuilding?

Om erachter te komen wat teambuilding nou precies is, snijden we het woord doormidden: je krijgt dan de losse woorden ‘team’ en ‘building’. Als we het over een ‘team’ hebben, bedoelen we een groep mensen die met elkaar te maken heeft, omdat ze met elkaar samen (moeten) werken.

Dat samenwerken verloopt in de praktijk niet altijd even soepel en daarom is het belangrijk om aan het team te ‘bouwen’ (building). Dit bouwen kun je doen door als team verschillende activiteiten uit te voeren waarbij je elkaar beter leert kennen, meer verbinding schept en effectiever communiceert.

Een teambuilding activiteit kan plaatsvinden op een externe locatie. Soms is het namelijk prettig om in een geheel andere omgeving te zijn, zodat teamleden het werk makkelijker loslaten.

Wanneer je bijvoorbeeld midden in de natuur een teambuilding hebt, is het ook mogelijk om tussendoor een mooie wandeling te maken. Zo leren collega’s elkaar op informele wijze kennen, wat weer bijdraagt aan de verbinding en de teamspirit.

Toch kiezen de meeste klanten van ons voor een teambuilding op kantoor en dat is niet voor niets. Hieronder noemen we waarom een teambuilding op kantoor zeer de moeite waard is!

Teambuilding op kantoor

Waarom kiezen voor teambuilding op kantoor?

Een teambuildingsessie op een vertrouwde plek heeft verschillende voordelen:

Een aparte ruimte werkt uitstekend

Een teambuilding op kantoor is vaak net zo leuk als een teambuilding op een externe locatie – en soms zelfs leuker en effectiever! Het is daarbij wel belangrijk om een aparte ruimte te reserveren.

Het is niet de bedoeling dat iedereen achter zijn of haar bureau blijft zitten tijdens de sessie. Door andere werkzaamheden dan normaal te doen, zoals uitdagende spellen om de communicatie te verbeteren of het geven van feedback te stimuleren, zullen werknemers hun werk snel vergeten en zich niet meer realiseren dat ze gewoon op kantoor zitten.

Zo creëer je hetzelfde ‘anders dan anders’ effect als op een externe locatie, maar blijft het vertrouwde gevoel.

Minder reistijd en kosten

Veel organisaties die teambuilding activiteiten verzorgen, komen naar kantoor toe. Wij van Teambuilding Trainer doen dat bijvoorbeeld ook. Dat betekent dat je werknemers niet hoeven te reizen naar een afgelegen plek, want de trainer komt gewoon naar jullie toe.

Je bespaart zo een hoop reistijd en je vermijdt stress onder je medewerkers, omdat ze niet voor dag en dauw uit de veren hoeven. Een teambuilding op kantoor is daarnaast goedkoper. Je hoeft geen aparte ruimte te huren of reiskosten te vergoeden en dat kan flink schelen in de kosten.

Een vertrouwde omgeving

Bij een teambuilding activiteit op kantoor zijn de deelnemers op een bekende en vertrouwde plek. Dit maakt de teambuilding een stuk laagdrempeliger. Dat zie je bijvoorbeeld terug in deelnemers die minder afwachtend zijn.

Het eigen kantoor geeft een bepaalde mate van comfort en zelfvertrouwen, die de betrokkenheid en assertiviteit ten goede komt. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om effectief aan een team te kunnen bouwen en de sessie tot een succes te maken.

Je hebt alles bij de hand

Het kantoor is bekend terrein. Iedereen weet waar de toiletten zijn, dat ze werken, waar ze snel een drankje kunnen halen etc. Dat geeft rust. Daarnaast weet je op kantoor dat alle benodigde materialen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld papier, een beamer of boxen.

Ook ken je vast de gezellige restaurants of cafés in de buurt, zodat een lekkere lunch of een borrel na afloop van de training ook tot de mogelijkheden behoort.

Een sessie op kantoor is dus een goed idee. Maar wat leveren teambuilding activiteiten precies op? Dat verschilt per team en per thema. Maar een aantal voordelen die bijna elk team ervaart, zetten we hieronder op een rijtje.

Teambuilding op eigen kantoor

Teambuilding op kantoor: wat levert het op

Teambuilding heeft een positieve impact op het team. Dat merk je onder andere aan het volgende:

Het team wordt hechter

Op de werkvloer ligt de nadruk vaak op effectief werken en het zo hoog mogelijk houden van de kwaliteit van de producten of diensten. Medewerkers zijn primair bezig met het uitvoeren van hun werk en niet zozeer met het stimuleren van teamgevoel.

Een teambuilding op kantoor brengt daar verandering in. Tijdens die teambuilding activiteiten zijn collega’s juist wel bezig met elkaar en de teamspirit. Iedereen wordt uit de comfortzone gehaald en alle ogen zijn gericht op een einddoel: het creëren van een hecht team, zodat het werk leuker wordt en de resultaten en productiviteit verbeteren.

De samenwerking verbetert

Over het algemeen gaan werknemers op kantoor steeds met dezelfde mensen om. Ze drinken samen koffie, lunchen samen of maken in groepjes wandelingen in de pauze. Het is logisch om gelijkgestemden op te zoeken, maar het is ook jammer.

Zo leert namelijk niemand het hele team kennen. Het doen van teambuilding activiteiten is een ongedwongen methode om collega’s op een andere manier te leren kennen en elkaars kwaliteiten en talenten te ontdekken.

Dat zorgt ervoor dat er een sterke teamband ontstaat, de samenwerking soepeler verloopt en je elkaar sneller uit de brand helpt wanneer dat nodig is.

De werksfeer gaat omhoog

Zoals ook al uit bovenstaande blijkt, zorgen teambuilding activiteiten op kantoor ervoor dat teamleden elkaar op een leuke manier leren kennen en ook beter leren samenwerken. Dat zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar verbetert ook de werksfeer op kantoor.

Wanneer je elkaar kent, is er namelijk minder ruimte voor geroddel. Collega’s helpen elkaar sneller, maken makkelijker een praatje en vragen hoe het gaat. Een goede werksfeer is dan snel bereikt en daar fleurt iedereen van op.

Het vertrouwen neemt toe

Een goede werksfeer, meer kennis over elkaar en een verhoogde teamspirit zorgen ervoor dat iedereen meer vertrouwen heeft in andere collega’s. Dat maakt het werken een stuk prettiger en efficiënter.

Teamleden hebben het vertrouwen dat iemand zijn of haar taken naar behoren uitvoert en durven sneller feedback te geven. Bovendien stimuleert een kantooromgeving waar vertrouwen de overhand heeft innovativiteit en creativiteit. Zo heeft iedereen de kans om te groeien en het beste uit zichzelf te halen.

Het inzicht in het team groeit

Tijdens een teambuilding op kantoor denken de deelnemers even niet aan hun werk. Op de manier heeft het team echt de tijd om de diepte in te gaan en met elkaar de schouders eronder te zetten.

Medewerkers leren tijdens zo’n sessie niet alleen veel over zichzelf, maar ook over het team als geheel. Als team kom je erachter waar je voor staat, wat je samen kan bereiken en welke unieke bijdrage je als team levert binnen de organisatie.

Dat zorgt ervoor dat de deelnemers een trots gevoel ervaren en dat doet iedereen goed.

Wat zijn populaire teambuilding workshops op kantoor?

Wil jij ook genieten van de voordelen van teambuilding op kantoor? Teambuilding Trainer heeft een ruim aanbod aan interessante en leuke teambuildingsessies. We lichten er een paar voor je uit die erg populair zijn bij onze klanten.

Teambuilding Effectief complimenteren

Een van onze meeste geboekte incompany teambuilding is Effectief complimenteren. Mensen geven niet eenvoudig complimenten. Vooral niet richting collega’s. Dat is erg jammer, want het geven en ontvangen van complimenten levert veel op.

Zeg nu zelf: wat is er mooier dan van meerdere collega’s waardering krijgen? Het krijgen van complimenten is goed voor het zelfvertrouwen, maar ook voor de motivatie en de persoonlijke groei. De deelnemers worden er bovendien gelukkiger van en gelukkig werknemers zijn goed waard.

In deze teambuilding gaat het team aan de slag met het geven van oprechte complimenten. Na de training weet iedereen hoe hij of zij gericht en gedoseerd complimenteert in verschillende situaties – en de collega’s blij maakt!

Dat versterkt de onderlinge cohesie en het teamgevoel en het is daarmee dus een echte teambuilding activiteit.

Bekijk de teambuilding Effectief complimenteren

Teambuilding Speeddaten met collega’s

 

Deze teambuilding op eigen locatie is erop gericht om collega’s van een andere kant te leren kennen. Denk bij de term speeddaten overigens niet aan het klassieke concept, waarbij er een bel klinkt en mensen doorschuiven naar het volgende tafeltje.

In deze teambuilding op kantoor kom je door uitdagende teambuilding games, creatieve opdrachten en interessante gesprekken meer over elkaar te weten.

Door op informele wijze je collega’s op persoonlijk en professioneel vlak beter te leren kennen, zal de onderlinge band sterker worden en is er meer teamspirit. Daardoor ben je coulanter, werk je beter samen en help je jouw collega sneller. Een extra voordeel van deze teambuilding: het is altijd erg gezellig!

Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

Teambuilding Mopperen voor teams

Eerlijk is eerlijk: dit klinkt misschien als een negatieve sessie, maar de uitkomsten zijn juist positief. Deze teambuilding op kantoor zorgt namelijk voor veel verbinding tussen de teamleden. Het lopen mopperen over het weer, over voetbal en politiek schept een onderlinge band.

Collega’s hebben altijd wel een aantal raakvlakken, en door het mopperen wordt de saamhorigheid juist gestimuleerd. Het is wel belangrijk dat het niet bij mopperen blijft en dat leer je in deze sessie.

De teambuilding is erop gericht om de negativiteit van het mopperen om te zetten naar iets positiefs. Met veel humor wordt het een leerzame en nuttige dag, waarna jullie als team samen kunnen mopperen én er goed mee om kunnen gaan.

Bekijk de teambuilding Mopperen voor teams

Wij organiseren jullie teambuilding op kantoor

Willen jullie graag een leuke en leerzame teambuilding activiteit op kantoor organiseren en kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij zijn de #1 aanbieder van teambuilding trainingen. Wij komen naar jullie kantoor en stemmen de teambuilding af op jullie wensen en specifieke werksituatie. Zo zorgen we ervoor dat iedereen er veel van opsteekt en daarnaast een hoop plezier beleeft.

Met meer dan 15 incompany teambuildingsessies hebben we voor iedere teambehoefte een perfecte oplossing. Wil je eens sparren over jullie situatie? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met jullie mee over een passende teambuilding activiteit op kantoor.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!