De #1 aanbieder van teambuilding trainingen

Offerte aanvragen   |   Contact   |   ☎️ 030 – 227 3384

Home » Alles over incompany teambuilding op eigen kantoor

Alles over incompany teambuilding op eigen kantoor

Tags: Teambuilding | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Met teambuilding op jullie eigen kantoor kun je collega’s met elkaar verbinden en de sfeer op de werkvloer verbeteren. Hoe werkt het en welke vormen van teambuilding zijn er waaruit je kunt kiezen?

Alleen ga je snel, samen kom je verder. Het is duidelijk dat werk een stuk eenvoudiger, effectiever en leuker is als alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Je kunt het samenwerken verbeteren met teambuilding, maar dan wel het liefst met activiteiten die niet met het werk te maken hebben. Met onze incompany teambuilding kunnen teams in hun eigen omgeving werken aan het teamgevoel.

Wat houdt teambuilding in?

Om erachter te komen wat teambuilding nou precies is, snijden we het woord doormidden: je krijgt dan de losse woorden ‘team’ en ‘building’. Als we het over een ‘team’ hebben, bedoelen we een groep mensen die met elkaar te maken heeft, omdat ze met elkaar samen (moeten) werken. Dat samenwerken verloopt in de praktijk niet altijd even soepel en daarom is het belangrijk om aan het team te ‘bouwen’ (building). Dit bouwen kun je doen door als team verschillende activiteiten uit te voeren waarbij je elkaar beter leert kennen, meer verbinding schept en effectiever communiceert.

Waarom kiezen voor teambuilding?

Op de werkvloer ligt de nadruk op het effectief werken en het zo hoog mogelijk houden van de kwaliteit van de producten of diensten. Medewerkers zijn primair bezig met het uitvoeren van hun werk, en niet zozeer met het stimuleren van teamgevoel. Bij teambuilding ligt dat anders en zijn collega’s júíst bezig met elkaar en de teamspirit. Tijdens een teambuilding wordt iedereen uit de comfortzone gehaald en zijn de ogen gericht op een einddoel. Hoe maken we van dit team een nog hechter team, zodat we het werk leuker maken én optimale prestaties kunnen realiseren.

Waarom kiezen voor incompany teambuilding op kantoor?

De meeste van onze klanten kiezen voor een incompany teambuilding. Dat heeft namelijk voordelen. De deelnemers zijn op een bekende en vertrouwde plek. Dit maakt de teambuilding laagdrempeliger. Dat zie je terug in deelnemers die minder afwachtend zijn. Het eigen kantoor geeft een bepaalde mate van comfort en zelfvertrouwen, die de betrokkenheid en assertiviteit ten goede komt. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om effectief aan een team te kunnen bouwen.

Wat zijn populaire teambuilding workshops op kantoor?

Als we naar ons aanbod kijken zijn er een aantal teambuilding sessies die erg in trek zijn.

#1 – Effectief complimenteren

De meest geboekte incompany teambuilding van 2019 was effectief complimenteren. Het geven van complimenten doen mensen niet eenvoudig. Vooral niet richting collega’s. Wat is er nu mooier dan van meerdere collega’s waardering krijgen. Het krijgen van complimenten is namelijk goed voor het zelfvertrouwen, maar ook voor de motivatie en de persoonlijke groei. Het zegt ook veel over de kwaliteiten van mensen. De deelnemers worden er ook nog eens gelukkiger van.

👉  Bekijk de teambuilding Effectief complimenteren

#2 – Speeddaten met collega’s

Zoals al aangegeven is deze teambuilding op eigen locatie erop gericht om collega’s van een andere kant te leren kennen. Door collega’s ook in een informele sfeer te spreken krijg je andere gesprekken, meer verbinding en hechtere banden.

👉  Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

#3 – Mopperen voor teams

Dit klinkt misschien als een negatieve sessie, maar de uitkomsten zijn juist positief. Deze groepsactiviteit op locatie zorgt voor een verbinding. Het lopen mopperen over het weer, over voetbal en politiek schept een onderlinge band. Collega’s hebben veel raakvlakken, en door het mopperen wordt de saamhorigheid juist gestimuleerd. De teambuilding is erop gericht om de negativiteit van het mopperen om te zetten naar iets positiefs. Met veel humor wordt het een leerzame en nuttige dag.

👉  Bekijk de teambuilding Mopperen voor teams

Ben je benieuwd hoe je van individuen nog meer een team kunt maken? Neem contact met ons op en wij zoeken de best passende teambuilding op locatie voor je uit.

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

In een team werken mensen in een groep aan een gemeenschappelijk doel. Voor de resultaten in het team zijn ze van elkaar afhankelijk. Collega's vormen niet meteen een team als ze met elkaar werken. En juist daar komt het begrip teambuilding om de hoek kijken! Je hebt...

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

In een team werk je samen. Althans, zo zou het moeten gaan. Dat mensen samen in een team zitten, wil niet zeggen dat er automatisch een ‘teamgevoel’ is. In sommige teams lijkt samenwerken vanzelf te gaan, terwijl dit in andere teams spaak loopt. Wat kun je...

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!