Chat with us, powered by LiveChat
Home » Ik wil meer verbeteringen in mijn team: hoe doe ik dat?

Ik wil meer verbeteringen in mijn team: hoe doe ik dat?

Tags: | ⏱ Leestijd: 6 minuten

Wees gerust: je bent zeker niet de enige manager of teamleider die zich bovenstaande vraag stelt. Het is gezond om als manager een uitstekend team onder je vleugels te willen hebben. Een goed functionerend team is niet alleen prettig en noodzakelijk voor de organisatie, maar zorgt ook voor energie en voldoening bij de teamleden. Dat maakt het werken een stuk plezieriger.

Zelfs superteams hebben altijd wel punten die nog beter kunnen – al is het belangrijk niet te veel druk uit te oefenen. Maar hoe realiseer je op een goede manier verbeteringen in je team? Het is het nuttig om je eerst af te vragen wat er binnen het team verbeterd kan worden.

Dat verschilt natuurlijk per team. Hieronder noemen we zes punten die voor verbetering vatbaar kunnen zijn. Uiteraard geven we ook een paar mogelijke oplossingen voor verbeteringen in het team. Voor je het weet, functioneren jouw medewerkers op topniveau!

5 redenen: Waarom is verbetering in mijn team nodig?

Loopt jouw team al langere tijd niet zo soepeltjes? Of is er in de afgelopen tijd opeens een kentering waar te nemen? Jouw team kan door verschillende oorzaken minder goed functioneren, waardoor jij graag verbetering in je team wenst. We noemen een paar mogelijkheden:

Reden 1: De teamsamenstelling

Een team bestaat uit een groep van individuen die allemaal weer een andere persoonlijkheid hebben. Dat kan soms botsen en er kunnen zelfs conflicten ontstaan. Ook kan de dynamiek van het team negatief veranderen wanneer er nieuwe collega’s worden aangenomen of bepaalde collega’s vertrekken.

Ook fusies staan erom bekend dat ze (tijdelijk) voor frictie kunnen zorgen. Wanneer de teamsamenstelling of -dynamiek niet juist is, is er werk aan de winkel, want het team zal daardoor een stuk minder goed presteren.

Reden 2: De werkwijze

Experimenteren kan nooit kwaad. Het is waardevol om nieuwe werkwijzen te testen om te kijken of ze efficiënter en effectiever zijn. Houd echter wel goed in de gaten wat het effect is. Mochten de teamresultaten opeens hard achteruitgaan, dan is het raadzaam de nieuwe manier van werken nogmaals tegen het licht te houden. Andersom geldt: functioneert het team altijd al middelmatig, kijk dan of de werkwijze kan worden aangepast om verbeteringen te realiseren.

Reden 3: Een slechte werksfeer

Conflicten, stress, een bedompte ruimte of een dwingende teamleider: een ongezonde werksfeer kan door verschillende dingen ontstaan. De impact ervan mag niet worden onderschat. Een negatieve sfeer op de werkvloer zorgt ervoor dat mensen minder graag en goed samenwerken, bang zijn om fouten te maken, zich minder betrokken voelen bij het werk en de motivatie verliezen. Het team zal daardoor verre van perfect functioneren. Oftewel: om verbetering in je team te realiseren dient de werksfeer te veranderen.

Reden 4: Te hoge werkdruk

Het is belangrijk om je teamleden uit te dagen en ze voldoende verantwoordelijkheid te geven. Vaak presteren ze dan juist goed. Maar de lijn tussen voldoende en te veel is dun. Houd als manager dus scherp in de gaten of de werkdruk niet te hoog is. Wanneer dat het geval is, dan krijgt de stress de overhand.

Teamleden komen afspraken niet na, raffelen hun werk af, hebben geen tijd meer voor een kletspraatje of erger nog: belanden in een burn-out. Het behoeft geen uitleg dat dat voor de werknemer verschrikkelijk is, maar ook voor de teamprestaties, het werkgeluk en de teamspirit.

Reden 5: Gebrek aan heldere communicatie

Misschien heb je een team dat eigenlijk wel gemotiveerd is, maar het weet simpelweg niet wat de doelen en taken zijn. De boosdoener is vaak een slechte communicatie. Wanneer teamleden niet weten wie voor wat verantwoordelijk is, wat het hogere doel is en waarom ze bepaalde taken moeten uitvoeren, tasten de teamleden in het duister.

Daardoor kan het werkplezier en de productie flink dalen. Om dat te veranderen, dient de communicatie binnen het team flink te worden verbeterd.

Gelukkig zijn veel van bovenstaande oorzaken ook aan te pakken. Hieronder geven we zes mogelijke oplossingen om je vraag ‘ik wil meer verbetering in mijn team’ te beantwoorden.

Meer verbeteringen in mijn team: wat kan ik doen?

Er zijn gelukkig voldoende oplossingen om verbetering in je team(prestaties) te realiseren. Hieronder delen we er vast een aantal met je.

Oplossing 1: Zorg voor een hecht team

Wanneer jouw teamleden een goede band hebben, levert dat veel verbeteringen op in het team. Het zorgt ervoor dat het begrip voor elkaar groeit, collega’s zich sneller wederzijds helpen, beter samenwerken en er vooral ook meer plezier aan beleven.

Er zijn verschillende manieren om een hecht team te creëren. Zo is het belangrijk om gezamenlijke doelen te stellen, successen te vieren en ruimte te maken voor gezellige, informele momenten. Op die manier leren collega’s elkaar nog beter kennen en dat verhoogt weer de teamspirit.

Oplossing 2: Geef de juiste persoon de juiste verantwoordelijkheid

Wanneer de taak- en rolverdeling duidelijk en kloppend is, zal het team veel beter functioneren. Medewerkers weten waarvoor ze verantwoordelijk zijn en bij wie ze terecht kunnen voor vragen. Daardoor zal het team effectiever en efficiënter werken en betere resultaten behalen. Bovendien doen de teamleden het werk waar ze goed in zijn en dat verhoogt het werkplezier en de motivatie. Zo voer je dus een hoop verbeteringen in een keer door.

Oplossing 3: Investeer in een positieve sfeer op kantoor

Zoals we al eerder noemden, heeft een slechte werksfeer op veel gebieden een negatieve invloed. Gelukkig geldt dat andersom ook. Wanneer er op kantoor een fijne werksfeer heerst, zullen er veel verbeteringen in het team optreden.

Ten eerste gaan teamleden opgewekt naar hun werk. Ze voelen zich gemotiveerd en dat zorgt ervoor dat ze creatief durven zijn en hun beste beentje voortzetten. Opgewekte teamleden zullen anderen sneller helpen en tussendoor een kop koffie te drinken met collega’s. Dat zorgt weer voor meer verbinding tussen de teamleden, met een fijnere samenwerking tot gevolg.

Oplossing 4: Houd de werkdruk- en stress goed in de gaten

Werkstress en lange werkdagen verslechteren de teamprestaties en de teamspirit. Als je als manager meer verbetering in je team wilt zien, is het daarom belangrijk om de werkdruk in de gaten te houden. Ga het gesprek aan met teamleden wanneer het je opvalt dat ze er moe uitzien of werk niet afkrijgen.

Maar het is nog beter wanneer er een open sfeer heerst waarin teamleden zelf durven aan te geven dat ze het te druk hebben. Wanneer de teamleden niet te veel – maar zeker ook niet te weinig! – werkdruk ervaren, resulteert dat in een gezond team dat met veel plezier goed presteert.

Oplossing 5: Zet de communicatie centraal

Een correcte communicatie is een van de pijlers van een succesvol team. Het is zelfs bij goedlopende team verstandig om af en toe te reflecteren op de communicatiewijze, want zo kunnen er een hoop verbeteringen ontstaan. Door helder, eerlijk en transparant met elkaar te communiceren, weet iedereen waar hij of zij aan toe is. De doelstellingen zijn duidelijk en elk teamlid voelt zich betrokken bij deze doelen.

Een fijne communicatie zorgt er ook voor dat teamleden een sterkere band ervaren en effectief en prettig samenwerking. Net als bij de andere oplossingen geldt dus ook hier: door te investeren in de communicatie, zie je veel verbeteringen optreden in het team.

Oplossing 6: Organiseer een teambuilding

Bovenstaande oplossingen kun je zelf introduceren binnen het team. Soms kan het echter nog leuker en efficiënter zijn om een teambuilding te organiseren. Een teambuilding draait om de ontwikkeling van het team. In andere woorden: het doel is verbeteringen binnen het team te realiseren.

Dit doe je door middel van prikkelende groepsactiviteiten, waardoor de teamspirit wordt vergroot. Als team kan je zelf bepalen waar je aandacht aan wilt geven: het verbeteren van de communicatie, het ontdekken van kwaliteiten of het beter leren kennen van collega’s.

Lijkt het jou ook interessant om een teambuilding voor je team te organiseren? Dan kan TeambuildingTrainer je helpen.

Ja, ik wil graag meer verbetering in mijn team!

Dan ben je bij TeambuildingTrainer aan het juiste adres. Wij zijn de #1 aanbieder van teambuilding trainingen. Met meer dan 20 incompany teambuildingsessies hebben we voor iedere teambehoefte de juiste oplossing. Wil jij werken aan de prestaties van het team? Of wil je eens sparren over jullie situatie? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!