Home » Volg een teambuilding cursus op locatie

Volg een teambuilding cursus op locatie

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Fluitende vogels, een kabbelend beekje, frisse boslucht en geen bureaustoel te bekennen: klinkt dat niet als de ideale locatie voor een geslaagde teambuilding? Je bent even helemaal weg van kantoor, zodat de teamleden in een inspirerende omgeving aan het teamgevoel kunnen werken. Anderzijds: is een training op je eigen kantoor ook niet ideaal? Iedereen kent de ruimte en hoeft geen angst te hebben met de auto te verdwalen in de natuur.

Het goede nieuws is dat er geen goed of fout is. Je hoeft alleen maar een keuze te maken wanneer je een teambuilding cursus op locatie organiseert. Maar hoe hak je de knoop door? Om de keuze wat makkelijker te maken, noemen we de voordelen van een teambilding op kantoor en op een externe locatie. Daarna kan je zelf bepalen wat je voorkeur heeft.

Gratis whitepaper – voordat je verder leest.. 👋

Zoek je laagdrempelige manieren om je team beter (en leuker) samen te laten werken? Bekijk dan onze gratis whitepaper eens, met 22 handige adviezen.

 

👉 Je kan de whitepaper hier gratis downloaden

Wat is een teambuilding cursus op locatie

Als je een teambuilding cursus op locatie organiseert, dan komt de trainer of coach naar jouw gewenste locatie toe. Jij bepaalt de plek, zodat je voorkomt dat je ergens in een stoffig zaaltje met je team de cursus moet volgen. Daarbij mag jij natuurlijk ook de datum en tijd bepalen. Je volgt de sessie immers alleen met je team, zodat je niet met externe deelnemers rekening hoeft te houden. Kortom: jij hebt de regie in handen tijdens een teambuilding cursus op locatie.

De vraag is nu: boek jij een mooie locatie in de natuur – zoals een moderne, gezellige boshut – of laat jij de teambuilding trainer naar je kantoor komen? Hieronder noemen we drie positieve punten van beide opties.

Teambuilding cursus op locatie: je eigen kantoor

Dit zijn de voordelen van een teambuilding cursus op je eigen kantoor.

Voordeel 1: Het bespaart tijd

Als je voor een externe locatie kiest, ligt deze meestal niet naast kantoor. Vaak ga je met je team de natuur in of zelfs naar een eiland, om echt uit te waaien. Dat kan gepaard gaan met een hoop reistijd. Ook het zoeken en reserveren van een externe locatie kan tijdrovend zijn. Je moet ruimtes vergelijken, heen- en weer mailen over de faciliteiten en misschien zelfs langsgaan om te kijken of het wat is. Door de teambuilding cursus op kantoor te organiseren, bespaar je dus een hoop tijd.

Voordeel 2: Het bespaart geld

Een externe locatie is duur. Zeker wanneer je de hele dag met je team weg bent, kan het flink in de papieren lopen. Je moet dan de locatie huren voor een langere tijd en zorgen voor een goede catering. Afhankelijk van de omvang van je team, zal dat ook niet goedkoop zijn.

Daarnaast moet je nog rekening houden met de reiskosten. Vooral wanneer de ruimte wat verder weg is van kantoor, kunnen die oplopen. Al die kosten heb je niet bij een cursus op kantoor en dat maakt het financieel beter behapbaar.

Voordeel 3: Je weet wat je kunt verwachten

Als je op je eigen kantoor een teambuilding organiseert, ken je de ruimte. Daardoor weet je zeker dat er voldoende stoelen zijn, de apparatuur functioneert en de toiletten werken. Op een externe locatie zijn dat toch punten waar je niet altijd invloed op hebt.

Daarnaast weten teamleden waar ze moeten zijn. Een plek aan de andere kant van het land kan lastig te vinden of te bereiken zijn. Daardoor zijn teamleden mogelijk te laat, gefrustreerd of onzeker. Tot slot voelen deelnemers zich op een vertrouwde locatie vaak zekerder van hun zaak. Ze nemen actiever deel en dat draagt bij aan een geslaagde teambuilding.

Teambuilding cursus op locatie: externe locatie

Dit zijn de voordelen van een teambuilding cursus op een externe locatie.

Voordeel 1: Een frisse omgeving

Over het algemeen zitten we meer dan de helft van de week op kantoor. Elke dag zie je dezelfde omgeving en dat kan soms de creativiteit in de weg staan. Door een teambuilding cursus op een externe locatie te organiseren, zorg je voor een frisse wind. Je ziet collega’s in een andere omgeving en dat kan zorgen voor een nieuwe groepsdynamiek. Soms zijn teamleden nu eenmaal buiten kantoor een (heel) ander mens. Zo kunnen er nieuwe banden worden gesmeed en kom je meer over je collega’s te weten.

Voordeel 2: Je hebt alle rust

Op kantoor ontkom je er niet aan: andere afdelingen weten je nog steeds te vinden. Ook zijn teamleden sneller geneigd in de koffiepauze even hun mail te checken of te praten over werkgerelateerde zaken. Op een externe locatie gebeurt dat minder snel.

Je bent nu eenmaal weg van je bureau en computer en andere afdelingen zijn niet in de buurt. Deze rust doet de teambuilding goed. De deelnemers ervaren minder afleiding en blijven met hun aandacht bij de activiteit. Om de concentratie nog meer te vergroten, kun je er ook voor kiezen de telefoons uit te schakelen.

Voordeel 3: Je maakt er eenvoudig een teamuitje van

Na een teambuildingsessie op kantoor zullen de meeste teamleden naar huis gaan. Misschien dat een paar deelnemers nog samen wat drinken, maar vaak is dit geen teamevent. Een externe locatie zorgt er vaak voor dat teamleden blijven hangen. Je bent nu toch weg van huis, de omgeving is mooi rustgevend en het is de ideale gelegenheid om een nieuw restaurant te ontdekken.

De teambuilding verandert zo in een gezellig teamuitje. Dit biedt de mogelijkheid om na te praten. Daarnaast zal de band tussen de collega’s ook sterker worden door deze gedeelde, leuke ervaring.

Waar jij ook voor kiest: voor een teambuilding cursus op locatie ben je bij TeambuildingTrainer aan het juiste adres. Wij komen naar elke locatie in Nederland voor een leerzame en leuke sessie op maat.

Een teambuilding cursus op locatie van TeambuildingTrainer

Wij van TeambuildingTrainer organiseren met veel passie verschillende teambuildings. Want ijzersterke teams vormen het fundament voor ijzersterke prestaties. Wij geloven dat je het meeste resultaat bereikt door samen actief en praktisch met de stof bezig te zijn.

Onze specialistische trainers en coaches wisselen tijdens een sessie de theorie continu af met opdrachten, rollenspellen, reflectie en meer. Daardoor kunnen teamleden het geleerde eenvoudig in de praktijk toepassen.

Wil je een teambuilding boeken voor jouw team? Of eens sparren over jullie situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!