Chat with us, powered by LiveChat
Home » Teambuilding mag ook grappig zijn: 5 leuke activiteiten

Teambuilding mag ook grappig zijn: 5 leuke activiteiten

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is wetenschappelijk bewezen: humor verbindt en relativeert. Op de werkvloer is het daarom heel belangrijk om ook lol met elkaar te hebben. Dat zorgt dat je als collega’s meer ontspannen samenwerkt en een sterke band opbouwt. Daardoor wordt het werk niet alleen leuker, maar ook productiever.

Het zal je vast niet verbazen dat humor vaak een rol speelt binnen een goede teambuildingsessie. Het doel van een teambuilding is immers het opbouwen van een band en een hecht teamgevoel. Zonder humor is dat een stuk lastiger! Een sessie draait natuurlijk om de inhoud, maar een teambuilding mag ook grappig zijn. Dan hebben de deelnemers plezier – en dat is voer voor een sterke teamspirit!

In dit artikel gaan we dieper in op een grappige teambuilding en lichten we vijf leuke activiteiten voor je uit.

Wat is een grappige teambuilding?

Een teambuilding is een uitstekende manier om de teamspirit te vergroten en een sterke band tussen de teamleden te creëren. Jij en je collega’s doen diverse activiteiten, waarbij het bijvoorbeeld gaat om het vergroten van de communicatie of het onderlinge vertrouwen.

Een goede teambuilding is inhoudelijk sterk. Het doel is dat teamleden na de sessie iets hebben opgestoken en zijn gegroeid als team.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat teamleden plezier beleven. Want een grappige teambuilding:

  • Vergoot het enthousiasme van de groep
  • Zorgt voor meer ontspanning tijdens de sessie
  • Geeft de creativiteit een boost
  • Versterkt de onderlinge verbinding

TeambuildingTrainer zorgt er altijd voor dat inhoud en plezier hand in hand gaan in een sessie. Wil jij ook graag genieten van de voordelen van een inhoudelijke teambuilding die grappig is? Bij de onderstaande trainingen weet je zeker dat jouw teamleden met een lach de teambuilding verlaten.

Teambuilding die grappig is: 5 sessies

We lichten vijf teambuildingsessies uit die grappig zijn en waarvan je ook een hoop leert.

Teambuilding 1: Mopperen voor teams

Mopperen is toch niet grappig? In deze teambuilding kom je erachter dat je veel lol kunt beleven aan mopperen én er wat van opsteekt. Met je collega’s mopper je waarschijnlijk dagelijks – bijvoorbeeld over die ellendige regen of die lange vergadering. Klagen heeft misschien een negatieve bijklank, maar het is eigenlijk een goede manier om een sterke onderlinge band te creëren. Tijdens de grappige teambuilding Mopperen voor teams leer je de voordelen van mopperen en geloof het of niet: jij en je collega’s zullen daarbij veel plezier beleven.

Je ontdekt via het doen van oefeningen bovendien hoe je mopperen kunt ombuigen in iets positiefs. Mopperen wordt zo een krachtige tool binnen het team voor het vergroten van de teamspirit en de vertrouwensband tussen teamleden.

Bekijk de teambuilding Mopperen voor teams

Teambuilding 2: Speeddaten met collega’s

Als je op zoek bent naar een teambuilding die grappig is, dan is deze sessie een aanrader. Het doel van de teambuilding is elkaar leren kennen. Daarbij ligt de focus op de persoonlijke klik. Natuurlijk is inzicht in de zakelijk kant van je collega’s belangrijk. Maar door ook de persoonlijke kant te ontdekken, til je de teamspirit naar een nog hoger niveau.

Tijdens deze sessie leer jij je collega’s op een ontzettend leuke en originele manier kennen. Je stelt elkaar uitdagende vragen, maar doet ook opdrachten samen. We kunnen je verzekeren dat er veel wordt gelachen. Tegelijkertijd heeft de sessie ook een serieus doel: het krijgen van meer inzicht in elkaar, zodat de samenwerking en het werkplezier stijgen en het onderlinge begrip groeit.

Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

Teambuilding 3: Improvisatie voor teams

Wij verzekeren dat je team nog maanden napraat over deze hilarische teambuilding waarin je gaat improviseren. Wat heeft dat te maken met de werkvloer? Een hoop! Net als bij improvisatietheater, is het op kantoor ook waardevol om creatief te zijn, buiten de box te denken en met elkaar samen te werken.

Improvisatietheater is in eerste instantie misschien niet iedereens pakkie-an. Daarom zorgen we dat de teamleden eerst de grondbeginselen onder de knie krijgen, zodat ze met vertrouwen op de bühne staan. Je leert improvisatietechnieken en we gaan dieper in op een effectieve communicatie en samenwerking – want dat maakt of breekt een improvisatie.

De teambuilding is niet allen grappig, jullie zullen merken dat de teamspirit stijgt en jullie weer met meer plezier en energie naar kantoor gaan. Stiekem zijn we niet verbaasd wanneer jullie als collega’s nog een keer gaan improviseren…

Bekijk de teambuilding Improvisatie voor teams

Teambuilding 4: Lachen voor teams

De naam van deze grappige teambuilding spreekt boekdelen: deze sessie draait om lachen met elkaar! Het cliché is namelijk waar – lachen is gezond. Het zorgt voor veel plezier op de werkvloer en de verbinding met je collega’s krijgt een positieve impuls. Een professionele lachcoach vertelt de vele voordelen van samen schateren en leert jullie diverse lachoefeningen, waardoor het samen bulderen niet uitblijft. Het resulteert? Jij en je collega’s beleven een geweldige middag, je voelt meer cohesie binnen de groep en het teamgevoel is gegroeid.

Bekijk de teambuilding Lachen voor teams

Teambuilding 5: Tekenen in teamcommunicatie

Het inzetten van tekeningen is een krachtig communicatiemiddel. Met behulp van een zakelijke tekening komt jouw boodschap of visie namelijk nog beter over. En, het is harstikke leuk om te doen! In deze teambuildingsessie leer je de theoretische achtergrond van beeldgebruik en gaan we praktisch aan de slag. Je oefent via spellen en presentaties hoe je jouw boodschap helder kunt visualiseren, waarbij alle deelnemers elkaar helpen.

Jullie leren een hoop, maar hebben ook een erg gezellige middag met elkaar. Het resultaat? Tijdens komende vergaderingen en brainstormsessies merken jullie dat jullie door zakelijk tekenen een stuk effectiever communiceren.

Bekijk de teambuilding Tekenen in teamcommunicatie

Grappige teambuildingsessies van TeambuildingTrainer

Wij van TeambuildingTrainer organiseren met veel passie verschillende teambuildings. Wij geloven namelijk dat ijzersterke teams het fundament zijn voor ijzersterke prestaties.

Onze teambuildings zijn inhoudelijk sterk en tegelijkertijd ontzettend leuk. Wil je een teambuilding boeken die ook grappig is? Of eens sparren over jullie situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!