Chat with us, powered by LiveChat
Home » Wat is de theorie achter teambuilding en hoe pak je het aan?

Wat is de theorie achter teambuilding en hoe pak je het aan?

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Teambuildingsessies zijn populair. Steeds meer organisaties besluiten een teambuilding te organiseren, en dat is niet voor niets. Een goed uitgevoerde teambuilding zorgt voor meer teamspirit, een hechter team en een soepele samenwerking. Welk team wil dat nu niet bereiken?

Maar wat is de theorie achter teambuilding? Oftewel: hoe komt het dat een teambuilding een positieve invloed heeft op het team? In dit artikel gaan we dieper in op die vraag. Ook de praktijk komt aan bod. Want de voorbereiding en uitvoering van de sessie heeft veel invloed op het succes van de teambuilding.

Teambuilding: de theorie

Tijdens een teambuilding bouw je aan je team. De theorie achter teambuilding is dat je door het doen van bepaalde groepsactiviteiten, cohesie, begrip en vertrouwen creëert. De activiteit wordt daarbij afgestemd op het doel van de teambuilding. Wanneer je de communicatie wilt verbeteren, doe je dus andere spellen dan wanneer je aan conflicthantering wilt werken.

Als je een teambuilding goed aanpakt, zal het team in theorie het volgende kunnen bereiken:

  • Je leert elkaar beter en op een andere manier kennen. Daardoor groeit het begrip voor elkaar, je voelt een sterkere band en komt achter nieuwe kwaliteiten van elkaar. Ook groeit de gunfactor en accepteer je de minder sterke punten van je collega’s sneller.
  • Het onderlinge vertrouwen neemt toe. Dat zorgt ervoor dat je open en eerlijk met elkaar communiceert, fouten durft te maken en nieuwe ideeën oppert.
  • Omdat je nieuwe dingen ervaart tijdens een teambuilding, groeit het wij-gevoel en daarmee de teamspirit.
  • Je leert soepeler communiceren. Daardoor worden boodschappen beter overgebracht, krijgen misverstanden minder kans en wordt de werkwijze efficiënter en productiever.

Maar het is niet genoeg om de teambuilding theorie, of beter gezegd de gedachte achter een teambuilding, te kennen. Het gaat er ook om hoe je de teambuilding organiseert, welke activiteiten je kiest en hoe je met het geleerde omgaat.

Teambuilding: hoe pak je het aan

Een teambuilding organiseren vereist de nodige voorbereiding. Anders is het lastig om van de hierboven genoemde voordelen te genieten. Maar hoe pak je dat in de praktijk aan? We noemen een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

Inventariseer: wat wil je team eigenlijk?

Stel, je wilt als teamleider de spanningen in het team aanpakken. Je regelt een mooie locatie in het bos, zoekt een paar activiteiten uit en verplicht je collega’s om te komen. Het resultaat? Norse gezichten, ziekmeldingen en ongemotiveerde deelnemers. Wanneer het team niet achter de teambuilding staat, dan heeft het absoluut geen zin om er een te organiseren. Ga dus van tevoren na welke wensen je teamleden hebben, dan kan daarop worden ingespeeld.

Willen ze aandacht besteden aan vertrouwen of liever focusseren op de persoonlijke klik? Door aan te sluiten op de behoeften en duidelijke doelen te stellen, is het leerrendement een stuk groter.

Prik een datum

Een teambuilding met de helft van het team is niet heel waardevol. Het liefst is het hele team aanwezig. Prik dus ruim van tevoren een datum met elkaar. Je kunt gebruik maken van een datumplanner of tijdens een vergadering een dag kiezen – wanneer het team niet te groot is. Houd er ook rekening mee dat er geen belangrijke deadlines of presentaties voor de dag erna zijn gepland. Dan kan iedereen ontspannen aan de sessie meedoen.

Regel de locatie

Bedenk als team of je liever op kantoor aan de teamspirit werkt, of toch liever een externe locatie huurt. Beide opties hebben voor- en nadelen. Een teambuilding op kantoor is makkelijker. Je hoeft geen reismogelijkheden uit te zoeken en teamleden werken in een vertrouwde omgeving aan het teamgevoel.

Maar een externe locatie kan ook een goede keuze zijn. Teamleden zijn dan echt een dagje weg met elkaar en dat vergroot de teamband. Wat je ook kiest, maak de keuze op tijd, zodat niet alle ruimtes al verhuurd zijn.

Denk aan de catering

Zeker wanneer de teambuilding een dag duurt, is het essentieel dat er een gezonde lunch op tafel staat. Ook de nodige koffiepauzes met wat lekkers zijn aan te raden. Niet alleen voor de broodnodige energie, maar ook omdat deze eetmomenten voor verbinding zorgen. Teamleden kletsen en lachen met elkaar, leren elkaar op een informele manier kennen en dat vergroot de teamspirit.

Kies de juiste activiteiten

Tijdens een teambuilding doen de teamleden een of meerdere activiteiten met elkaar. Er zijn tal van groepsactiviteiten te vinden, waarbij het belangrijk is om de juiste te kiezen. Stem de activiteit af op het doel en kijk naar de haalbaarheid. Is het een activiteit voor buiten of binnen? Voor een grote of kleine groep? Hoelang duurt het spel?

Door hier vooraf bij stil te staan, voorkom je een hoop verwarring. Wanneer je een expert voor de teambuilding inschakelt, dan weet hij of zij uitstekend welke activiteiten bij de leerdoelen van het team passen.

Vergeet de evaluatie niet

Na de teambuilding is de teamontwikkeling niet opeens voorbij. Het is een proces waarbinnen herhaling heel belangrijk is. Evalueer na de teambuilding met elkaar: wat heeft iedereen ervaren? Wat viel op? Wat heeft iedereen geleerd? Na enige tijd kan je nog een korte bijeenkomst organiseren ter herhaling van het geleerde. Zo komt iedereen nog een keer gezellig bij elkaar en wordt er nogmaals stilgestaan bij de inhoud van de sessie.

Wil jij meer over de teambuilding theorie te weten komen en ook in de praktijk met teamontwikkeling aan de slag? Wij van TeambuildingTrainer helpen je graag.

De Actief-leren methode van TeambuildingTrainer

TeambuildingTrainer organiseert met veel passie verschillende teambuildings. Wij geloven namelijk dat ijzersterke teams het fundament zijn voor ijzersterke prestaties. Wat is de theorie achter de aanpak van onze teambuildingsessies? Wij geloven dat je het meeste resultaat bereikt door samen actief en praktisch met de stof bezig te zijn. Daarom heeft TeambuildingTrainer de Actief leren-methode ontwikkeld.

Onze specialistische trainers en coaches wisselen tijdens een sessie de theorie continu af met opdrachten, rollenspellen, reflectie en meer. Op die manier ontstaan al snel nieuwe inzichten en krijgen de deelnemers de praktijk onder de knie.

Dat zorgt ervoor dat de teamleden het geleerde ook op de werkvloer kunnen toepassen. Daarnaast zorgt onze methode ervoor dat deelnemers gemotiveerd zijn om ook na de teambuilding aan de slag te gaan. En dat is een vereiste voor een succesvolle teambuildingsessie!

Wil je een teambuilding boeken voor jouw team? Of eens sparren over jullie situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!