De #1 aanbieder van teambuilding trainingen

Offerte aanvragen   |   Contact   |   ☎️ 030 – 227 3384

Home » Teambuilding voor kleine en grote groepen: wat zijn de opties

Teambuilding voor kleine en grote groepen: wat zijn de opties

Tags: Teambuilding | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Je kunt teambuilding zowel in kleine als grote groepen uitvoeren. En het is natuurlijk niet zo dat de één beter is dan de ander. Het gaat er simpelweg om welke van de twee het meest geschikt is voor (de grootte van) jouw team. De verschillende groepsgroottes kennen beide zo hun mogelijkheden en beperkingen. In dit artikel gaan we teambuilding voor kleine en voor grote groepen nader toelichten.

Wat is teambuilding?

Om erachter te komen wat teambuilding nou precies is, snijden we het woord doormidden: je krijgt dan de losse woorden ‘team’ en ‘building’. Als we het over een ‘team’ hebben, bedoelen we een groep mensen die met elkaar te maken heeft, omdat ze met elkaar samen (moeten) werken. Dat samenwerken verloopt in de praktijk niet altijd even soepel en daarom is het belangrijk om aan het team te ‘bouwen’ (building). Dit bouwen kun je doen door als team verschillende activiteiten uit te voeren waarbij je elkaar beter leert kennen, meer verbinding schept en effectiever communiceert.

Teambuilding voor kleine groepen

Met teambuilding voor kleine groepen hanteren wij de vuistregel dat de groep uit maximaal 16 deelnemers bestaat.

Een voordeel van teambuilding in een kleine groep is dat je alle leden van de groep ook echt leert kennen. In een kleine groep is er simpelweg meer interactie en daardoor kom je als vanzelf meer te weten over elkaar en ontstaat er meer begrip. Uit ervaring blijkt dat het echt de moeite loont om zelfs met een groep van vijf leden aan teambuilding te gaan doen.

Teambuilding activiteiten voor kleinere groepen

Er is een behoorlijk aantal activiteiten geschikt voor teambuilding in kleine groepen. Hieronder noemen we enkele uit ons programma:

Effectief complimenteren

In deze activiteit ga je je bezighouden met het geven van complimenten die ook echt effectief zijn. Je leert bijvoorbeeld het verschil tussen verschillende soorten complimenten en waar je op moet letten bij het geven van een compliment.

👉  Bekijk de teambuilding Effectief complimenteren

De kunst van verbinden

Bij de kunst van het verbinden gaat het om de relaties binnen een team. Je leert onder ander hoe je een relatie aan kunt gaan en hoe je begrip en onderlinge waardering voor elkaar kunt vergroten.

👉  Bekijk de teambuilding De kunst van verbinden

Ken je kernkwadranten

Bij deze activiteit gaat het erom om een meer en beter inzicht te krijgen in persoonlijk gedrag. Je ontdekt bijvoorbeeld waar de allergieën, valkuilen, uitdagingen en ook de kwaliteiten van het team liggen.

👉  Bekijk de teambuilding Ken je kernkwadranten

Teambuilding voor grote groepen

Als we het hebben over teambuilding voor een grote groep dan kunnen de aantallen erg variëren. Een grote groep begint bij pakweg tien tot twintig deelnemers en kan eindigen bij honderden deelnemers. Bij teambuilding in grote groepen heb je te maken met een aantal beperkingen. Zo is het met bijvoorbeeld een groep van honderd mensen, praktisch onmogelijk om iedereen evenveel met elkaar in contact te brengen. Daarom wordt de grote groep meestal opgesplitst in kleinere groepen die wel allemaal dezelfde activiteit doen.

Een hele praktische uitdaging: het is facilitair simpelweg lastiger. Je hebt te maken met het regelen van locaties, een grotere ruimte en het vervoer van en naar die locatie. Maar als je deze facilitaire zaken voor elkaar hebt, kan je met een grote groep geweldige teambuilding activiteiten doen.

Teambuilding activiteiten voor grotere groepen

Ons programma kent ook een aantal activiteiten speciaal gericht op grote groepen. Hieronder noemen we er drie.

Speeddaten met collega’s

Bij deze activiteit leer je je collega’s beter kennen op een snelle en speelse manier. Via allerlei prikkelende vragen en oefeningen leer je over elkaars stoutste dromen, vreemdste gewoontes en beste competenties.

👉  Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

Mopperen voor teams

Het is bekend dat er veel gemopperd wordt op de werkvloer. Je kunt mopperen echter ook omzetten in iets positiefs. Hoe je dat kunt doen, leer je in deze teambuildingssessie.

👉  Bekijk de teambuilding Mopperen voor teams

Lachen voor teams

Om voor een goede teamgeest en verbinding te zorgen, is lachen een bijzonder goede manier. Door samen plezier te maken, leer je hoe dit ervoor zorgt dat je nog prettiger en fijner kan samenwerken met je collega’s.

👉  Bekijk de teambuilding Lachen voor teams

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

In een team werken mensen in een groep aan een gemeenschappelijk doel. Voor de resultaten in het team zijn ze van elkaar afhankelijk. Collega's vormen niet meteen een team als ze met elkaar werken. En juist daar komt het begrip teambuilding om de hoek kijken! Je hebt...

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

In een team werk je samen. Althans, zo zou het moeten gaan. Dat mensen samen in een team zitten, wil niet zeggen dat er automatisch een ‘teamgevoel’ is. In sommige teams lijkt samenwerken vanzelf te gaan, terwijl dit in andere teams spaak loopt. Wat kun je...

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!