Informatie over

Teambuilding voor kleine en grote groepen

Wij zijn ontzettend gepassioneerd over teambuilding. Het is een fascinerend werkveld waar continu nieuwe kennis en inzichten over ontstaan. Die informatie delen we graag met jullie.

Alles over teambuilding voor kleine en grote groepen

Je kunt teambuilding zowel in kleine als grote groepen uitvoeren. En het is natuurlijk niet zo dat de één beter is dan de ander. Het gaat er simpelweg om welke van de twee het meest geschikt is voor (de grootte van) jouw team. De verschillende groepsgroottes kennen beide zo hun mogelijkheden en beperkingen. In dit artikel gaan we teambuilding voor kleine en voor grote groepen nader toelichten.

Wat is teambuilding?

Om erachter te komen wat teambuilding nou precies is, snijden we het woord doormidden: je krijgt dan de losse woorden ‘team’ en ‘building’. Als we het over een ‘team’ hebben, bedoelen we een groep mensen die met elkaar te maken heeft, omdat ze met elkaar samen (moeten) werken. Dat samenwerken verloopt in de praktijk niet altijd even soepel en daarom is het belangrijk om aan het team te ‘bouwen’ (building). Dit bouwen kun je doen door als team verschillende activiteiten uit te voeren waarbij je elkaar beter leert kennen, meer verbinding schept en effectiever communiceert.

Teambuilding voor kleine groepen

Met teambuilding voor kleine groepen hanteren wij de vuistregel dat de groep uit maximaal 16 deelnemers bestaat.

Een voordeel van teambuilding in een kleine groep is dat je alle leden van de groep ook echt leert kennen. In een kleine groep is er simpelweg meer interactie en daardoor kom je als vanzelf meer te weten over elkaar en ontstaat er meer begrip. Uit ervaring blijkt dat het echt de moeite loont om zelfs met een groep van vijf leden aan teambuilding te gaan doen.

Teambuilding activiteiten voor kleinere groepen

Er is een behoorlijk aantal activiteiten geschikt voor teambuilding in kleine groepen. Hieronder noemen we enkele uit ons programma:

Effectief complimenteren
In deze activiteit ga je je bezighouden met het geven van complimenten die ook echt effectief zijn. Je leert bijvoorbeeld het verschil tussen verschillende soorten complimenten en waar je op moet letten bij het geven van een compliment.

👉  Bekijk de teambuilding Effectief complimenteren

De kunst van verbinden
Bij de kunst van het verbinden gaat het om de relaties binnen een team. Je leert onder ander hoe je een relatie aan kunt gaan en hoe je begrip en onderlinge waardering voor elkaar kunt vergroten.

👉  Bekijk de teambuilding De kunst van verbinden

Ken je kernkwadranten
Bij deze activiteit gaat het erom om een meer en beter inzicht te krijgen in persoonlijk gedrag. Je ontdekt bijvoorbeeld waar de allergieën, valkuilen, uitdagingen en ook de kwaliteiten van het team liggen.

👉  Bekijk de teambuilding Ken je kernkwadranten

Teambuilding voor grote groepen

Als we het hebben over teambuilding voor een grote groep dan kunnen de aantallen erg variëren. Een grote groep begint bij pakweg tien tot twintig deelnemers en kan eindigen bij honderden deelnemers. Bij teambuilding in grote groepen heb je te maken met een aantal beperkingen. Zo is het met bijvoorbeeld een groep van honderd mensen, praktisch onmogelijk om iedereen evenveel met elkaar in contact te brengen. Daarom wordt de grote groep meestal opgesplitst in kleinere groepen die wel allemaal dezelfde activiteit doen.

Een hele praktische uitdaging: het is facilitair simpelweg lastiger. Je hebt te maken met het regelen van locaties, een grotere ruimte en het vervoer van en naar die locatie. Maar als je deze facilitaire zaken voor elkaar hebt, kan je met een grote groep geweldige teambuilding activiteiten doen.

Teambuilding activiteiten voor grotere groepen

Ons programma kent ook een aantal activiteiten speciaal gericht op grote groepen. Hieronder noemen we er drie.

Speeddaten met collega’s
Bij deze activiteit leer je je collega’s beter kennen op een snelle en speelse manier. Via allerlei prikkelende vragen en oefeningen leer je over elkaars stoutste dromen, vreemdste gewoontes en beste competenties.

👉  Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

Mopperen voor teams
Het is bekend dat er veel gemopperd wordt op de werkvloer. Je kunt mopperen echter ook omzetten in iets positiefs. Hoe je dat kunt doen, leer je in deze teambuildingssessie.

👉  Bekijk de teambuilding Mopperen voor teams

Lachen voor teams
Om voor een goede teamgeest en verbinding te zorgen, is lachen een bijzonder goede manier. Door samen plezier te maken, leer je hoe dit ervoor zorgt dat je nog prettiger en fijner kan samenwerken met je collega’s.

👉  Bekijk de teambuilding Lachen voor teams

Hulp of advies nodig?

Wij organiseren 20+ verschillende incompany teambuilding workshops en -trainingen.

Navigeren

8,6 waardering

Onze klanten waarderen onze diensten met een 8,6. Daar zijn we trots op!

45+ klanten

Wij helpen jaarlijks meer dan 45 klanten door heel Nederland.

#1 trainers

Onze trainers zijn experts binnen hun vakgebied. Zo waarborgen we kwaliteit.

Meer dan 100 ijzersterke teams gingen jullie al voor.

Jaarlijks verwelkomen we meer dan 45 nieuwe klanten. Organisaties van ieder formaat en door heel Nederland.

Die klanten beoordelen onze teambuilding met een gemiddelde waardering van 8.6.

Nancy Stevens

TeambuildingTrainer verzorgt op regelmatige basis teambuilding workshops bij ons. Een fijne partner, die snel schakelt en meedenkt met onze situatie. Heel fijn werken dus.

Nancy Stevens
Petri van Vugt

Voor onze Hager Kerstdag zochten we 2 leuke workshops en zijn hiervoor bij TeambuildingTrainer te rade gegaan. Zij dachten goed met ons mee en verzorgden een gezellige en leerzame middag.

Petri van Vugt
Maurits Schuijf

Wij werken regelmatig samen met TeambuildingTrainer op de events die wij voor onze klanten organiseren. Wij verzorgen dan de catering en zij de teambuilding. We zijn altijd erg tevreden.

Maurits Schuijf

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze teambuildingsessies? Als je contact opneemt helpen we graag bij het maken van de beste keuze. 

We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl of
telefonisch op 030 – 227 3384.