Chat with us, powered by LiveChat
Home » 10 tips voor effectieve teambuilding die écht iets bijdraagt
Tips voor team building

10 tips voor effectieve teambuilding die écht iets bijdraagt

Tags: | ⏱ Leestijd: 7 minuten

Een hecht team, waarin de samenwerking soepel verloopt, is geen gegeven. Elk team heeft op regelmatige basis teambuilding of teamontwikkeling nodig. Het is een goede en laagdrempelige manier om een team te realiseren dat op elkaar is ingespeeld, naar elkaar luistert en open communiceert.

Maar hoe pak je die teambuilding nou goed aan? Hoe investeer je op een duurzame, structurele en vooral effectieve manier in de ontwikkeling van het team? Daar zijn een aantal manieren voor. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de beste teambuilding tips op een rijtje gezet. Als je met deze adviezen aan de slag gaat, beloven wij je dat de samenwerking steeds beter zal verlopen en het team steeds hechter wordt.

De 10 beste teambuilding tips

Hieronder vind je praktische 10 tips voor effectieve teambuilding. De teambuilding tips zijn in willekeurige volgorde geformuleerd. Elk team is verschillend, dus het kan maar zo dat sommige aanbevelingen niet bij jouw team passen. Bepaal vooral zelf welke tips voor jullie het meeste effect zullen opleveren.

Teambuilding tip 1: Zoek samen de ontspanning op

Ontspannen doe je vaak pas zodra je thuiskomt. Je schopt je schoenen uit, pakt wat lekkers, knuffelt met de hond of je gaat lekker languit op de bank liggen chillen. Heerlijk, maar eigenlijk is een keer per dag ontspannen niet genoeg. Waarom voeren jullie zulke relaxmomentjes niet in op kantoor?

Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat jullie een relaxed kwartiertje in de ochtend en middag pakken. Even een kop thee of koffie drinken, buiten een frisse neus halen of gewoon gezellig kletsen. Door samen een moment van rust te pakken, investeer je in elkaar op een luchtige, laagdrempelige manier.

Hoewel dit ontspanmoment onder kantooruren plaatsvindt, hoef je niet altijd over werkgerelateerde zaken te praten. Het schept juist een band om over dingen te praten die niets met werk te maken hebben: de vakanties, huisdieren, sport, de beste recepten en noem maar op. Zo schep je een band en je zal merken dat het samenwerken leuker is en soepeler gaat.

Denk je als manager nu: maar dan kan er toch minder gewerkt worden op een dag? Dat klopt. Maar het betekent niet dat teamleden minder resultaat boeken. Sterker nog, door deze korte momenten van ontspanning, krijgen ze juist de focus en energie om hun werk in kortere tijd af te ronden. En vaak is de kwaliteit nog hoger ook!

Teambuilding tip 2: Communiceer open en transparant

Door open met collega’s te communiceren over wat er wel en niet goed gaat, creëer je een vertrouwensband. Dat draagt bij tot een hecht en goed functionerend team. Wanneer je weet wat je van elkaar kunt verwachten, wat de doelstellingen zijn en wat er moet gebeuren, zal de samenwerking bovendien vlotter verlopen. Misverstanden worden vermeden en dat scheelt een hoop dubbel werk en veel irritaties.

Dat heeft ook een groot voordeel voor de organisatie. De productiviteit zal namelijk een vlucht nemen en vaak gaat ook de kwaliteit vooruit. Als team zal je zien dat er door de open en transparante communicatie meer vertrouwen ontstaat, de coulance groeit en het teamgevoel sterker wordt.

Teambuilding tip 3: Organiseer uitjes met het hele team

Nummer drie uit het lijstje teambuilding tips is een hele gezellige: teamuitjes. Deze dragen sowieso bij aan het vergroten van het teamgevoel. Je bent een dag weg, je doet iets leuks met elkaar en je ziet je collega’s in een ander daglicht. Heb jij de verantwoordelijkheid om iets te organiseren voor het hele team? Doe dat dan niet alleen, maar betrek het team er juist bij. Denk met elkaar na over een leuke activiteit, een mooie locatie en de lekkerste catering.

Op die manier kan je al samen genieten van de voorpret. De activiteit zelf is dan ook nog eens een stuk leuker, omdat je het als team hebt georganiseerd. Gaat het teamuitje om een training? Dan zorgt de betrokkenheid ervoor dat mensen actiever meedoen. En dat vergroot het leerrendement en het teamgevoel.

Teambuilding tip 4: Ga op zoek naar elkaars kwaliteiten

Elk teamlid bezit kwaliteiten en bepaalde vaardigheden waarin ze uitblinken. Het is wel zaak om die te ontdekken. Door op zoek te gaan naar elkaars kwaliteiten, leren jullie wat jullie aan elkaar hebben. Vaak is het fijn om te merken dat hetgeen waar jij niet zo goed in bent, juist de kwaliteit is van je collega. Zo kom je samen tot verrassende inzichten. Door elkaars kwaliteiten te ontdekken kan je als team elkaars volle potentie benutten.

Ook maakt deze kennis het mogelijk om elkaar te ondersteunen. Daar wordt de samenwerking leuker van én het team boekt meer resultaat. Een win-winsituatie voor het team en de organisatie dus.

Teambuilding tip 5: Streef samen één doel na

Om als team goed samen te werken, is die gezamenlijke stip op de horizon essentieel. Spreek daarom met elkaar een gezamenlijk doel af. Een einddoel waar iedereen zich mee kan vereenzelvigen. Maak er iets van waar jullie naar kunnen streven. Zorg er bovendien voor dat het doel concreet is. Gaat het om 10% meer klanten binnenhalen? Een wekelijkse wandeling maken met je collega’s? Een nieuwe productfolder realiseren?

Wat het doel ook is: zorg dat iedereen erachter staat. De teamspirit groeit hierdoor en teamleden werken met meer focus aan het behalen van de doelstellingen. Is het doel behaald? Vier het met elkaar. Haal taart (of een gezonder alternatief) of proost vrijdagmiddag met een drankje. Maak ook weer plannen voor een volgend ambitieus doel. Op deze manier heeft het team ten alle tijden een duidelijke richting en staan alle neuzen altijd dezelfde kant op.

Teambuilding tip 6: Ontdek jullie talenten

Net zoals elk teamlid bepaalde kwaliteiten bezit (nummer 4 van de teambuilding tips), heeft iedereen ook talenten. Maar niet iedereen is zich daar bewust van. Dat is zonde, want met die talenten kan je individueel en als team veel bereiken. Investeer daarom tijd in het achterhalen en ontwikkelen van elkaars talenten. Want alleen op die manier kan je van elkaars aangeboren skills profiteren. Dit maakt teams innovatiever en zorgt ervoor dat jullie beter presteren.

Ook het individu profiteert, want het mogen (door)ontwikkelen van talent heeft een positieve invloed op zaken als het werkgeluk. En hoe gelukkiger teamleden zijn, hoe positiever hun impact op het team is.

Teambuilding tip 7: Leer elkaar op persoonlijk vlak kennen

Het is een van de meest voorkomende problemen bij teams die niet goed samenwerken, en dus ook niet goed presteren: de teamleden kennen elkaar niet goed genoeg. Je hoeft overigens echt niet alles van je collega te weten. Sommige dingen houden mensen liever voor zichzelf. Maar verdiep je wel in elkaar. Het is belangrijk om te weten wat voor je collega waardevol is, waar hij of zij tegenop kan zien of juist blij van wordt.

Ook kan het leuk zijn om wat over iemands achtergrond te horen. Waar komt je collega vandaan? Heeft hij of zij broers en zussen? Wat is de favoriete vakantiebestemming? Door die verbinding wordt samenwerken veel gezelliger, groeit het begrip voor elkaar en helpen jullie elkaar sneller wanneer het nodig is. De teamprestaties zullen daardoor een grote hoogte bereiken. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar die persoonlijke klik!

Teambuilding tip 8: Maak duidelijke afspraken

Een stroeve samenwerking en een gebrek aan teamgevoel kan ook te maken hebben met het niet nakomen van afspraken. Ga maar na. Stel dat jij een nieuwe website bouwt. Om de puntjes op de i van het design te zetten, heb je de teksten nodig. Maar die laten maar op zich wachten. Het project vertraagt, jij bent gefrustreerd en het vertrouwen in de collega die de teksten schrijft is erg laag geworden. Dat doet de toekomstige samenwerking geen goed.

Daarnaast kunnen afspraken ook onduidelijk zijn. Wat verwacht je van elkaar, wie doet wat en hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld? Er is vaak geen heldere verdeling en consensus over hoe het team moet opereren.

Daardoor verloopt de communicatie stroef en verminderen de prestaties. Nummer 8 van de teambuilding tips is daarom: maak altijd duidelijke afspraken en kom deze ook na. Het samenwerken loopt dan veel soepeler. Het vertrouwen in elkaar stijgt en daardoor groeit ook de teamspirit.

Teambuilding tip 9: Kies een coach of trainer die bij jullie past

Alle teambuilding tips uit deze lijst kan je natuurlijk zelf toepassen. Maar soms kan een beetje hulp van buitenaf wel prettig zijn. Er zijn verschillende organisaties, zoals TeambuildingTrainer, die prikkelende teambuildingsessies verzorgen. Daarbij ligt de focus op het creëren van teamspirit, zodat de samenwerking van een leien dakje gaat.

Ben je van plan een teambuilding workshop of training te organiseren? Kijk dan ook naar de trainer of coach die je boekt. Het is namelijk belangrijk dat de trainer bij het team past. Als je een trainer hebt die geen aansluiting kan vinden met de groep, heeft dat een nadelige invloed op het eindresultaat. Dat zou zonde zijn. Informeer daarom altijd naar wie de training leidt. Bij TeambuildingTrainer overleg je van tevoren met de trainer. Dan merk je direct of er een klik is en je bespreekt ook de inhoudelijke kant van de sessie.

Teambuilding tip 10: Gebruik de kracht van herhaling

Nummer 10 van de teambuilding tips draait om de kracht van herhaling. Om de veranderingen binnen het team te behouden en te versterken, is het namelijk belangrijk om interventies en optimalisaties te herhalen. Dit kan je doen middels korte presentaties of bijeenkomsten met het team.

Alle teambuilding tips die we hierboven hebben genoemd, winnen aan kracht als ze regelmatig opnieuw aangehaald worden. Alleen op die manier ontstaat er een duurzame verbetering. Blijf dus doelen stellen, blijf met elkaar ontspannen, blijf trainingen volgen en blijf van en over elkaar leren. Alleen op die manier garandeer je een fantastische samenwerking voor de toekomst.

Wil jij graag actief met de teambuilding tips aan de slag? En kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? TeambuildingTrainer helpt je graag bij het creëren van een hecht, productief en gelukkig team.

Wij zijn TeambuildingTrainer

Teambuilding doe je niet alleen. Een coach of een teambuilding trainer kan in veel gevallen een grote positieve invloed hebben op de resultaten die je met een teambuildingsessie boekt. En precies om die reden organiseren wij met veel passie verschillende teambuildings. Wij geloven namelijk dat ijzersterke teams het fundament zijn voor ijzersterke prestaties.

We organiseren meer dan 20 verschillende incompany teambuilding trainingen. Dat doen we voor een breed scala aan klanten en altijd op locatie. We komen dus door heel Nederland. Hebben jullie behoefte aan een krachtige teambuilding sessie? Of willen jullie een heel teambuilding programma opstellen? Dan ben je bij TeambuildingTrainer aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op zodat we mee kunnen denken over de beste inhoud.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!