Incompany teambuilding

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Home » Alle teambuilding » Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Teambuilding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Willen jij en je collega’s de onderlinge afstemming optimaliseren en het teamgevoel versterken? Dan is NLP echt iets voor jou. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is ideaal om individueel én als team beter te presteren. Je zet NLP-technieken bijvoorbeeld in als je jouw gesprekspartner op een positieve manier wilt beïnvloeden of als je tijdens een teamoverleg jouw punt beter wilt overbrengen. Anders gezegd: NLP helpt jullie als team om meer resultaat uit communicatie te halen. Maar hoe werkt NLP precies en hoe pas je het toe? Dat leer je tijdens deze teambuilding.

Teambuildingsessie over Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP): Leer beter kunnen communiceren voor een krachtige samenwerking en hecht teamgevoel

In de teambuilding NLP leer je dus om effectief te communiceren. Deze methode geeft meer inzicht in het eigen gedrag en het gedrag van een ander. En door deze inzichten kan je jouw communicatie afstemmen op je gesprekspartner. Daardoor bereikt een team sneller gewenste resultaten. Vergaderingen gaan soepeler, mensen weten elkaar beter te vinden en begrijpen elkaar vaker en sneller. NLP heeft dus waarde op individueel niveau, maar juist ook op teamniveau. Je zal zien dat het team vele malen effectiever, soepeler en met meer plezier samenwerkt.

Willen jij en je collega’s je verder verdiepen in NLP om effectief te communiceren? Dan is deze workshop de juiste keuze. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van deze sessie.

Inhoud van de teambuilding

De punten hieronder geven een indicatie van de teambuilding. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Eerst komt de theorie achter NLP aan bod. Hoe is deze methode ontstaan? Hoe werkt het precies? En waarom zou je NLP inzetten op de werkvloer?
 • Voor we ons verdiepen in de praktijk, gaan we na of jullie bewust of onbewust al gebruik maken van de NLP-technieken.
 • Je leert de verschillende NLP-technieken en komt erachter hoe je deze het beste kunt inzetten in gesprekken met collega’s, zakelijke partners of klanten.
 • Via games, opdrachten en rollenspellen oefenen jij en je collega’s met de diverse technieken, zodat jullie ze goed in de vingers krijgen.
 • Je leert wat de rol en invloed is van zintuigen en taal- en woordkeuze wanneer je communiceert.
 • Jij en je collega’s brengen in kaart hoe NLP jullie kan helpen om nog prettiger samen te werken en betere teamprestaties te realiseren.
 • Het doel is om tot een concreet plan van aanpak te komen zodat je NLP zelfstandig kunt inzetten in de dagelijkse werkpraktijk.
Resultaten van de teambuilding

We gaan in deze teambuilding werken aan de volgende resultaten.


 • Je kent de herkomst van NLP, de theorie erachter en waarom deze methode zo waardevol is op de werkvloer.
 • Jij en je collega’s hebben in beeld in hoeverre jullie al (on)bewust gebruik maken van NLP-technieken in jullie communicatie.
 • Je hebt de praktische toepassing van de NLP-technieken onder de knie gekregen, zodat je deze methode probleemloos op de werkvloer kunt toepassen.
 • Jij en je collega’s weten hoe de inzet van NLP jullie individuele en teamprestaties naar een nog hoger niveau tillen.
 • Je kunt voortaan effectiever communiceren waardoor je individueel en als team meer impact maakt. Daarmee versterk je tegelijkertijd het teamgevoel.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


InvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00Max. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00Max. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00Max. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00Max. 15 (meer in overleg)

Proces voor de teambuilding

Voor het succes van de teambuilding is het essentieel dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Om dat te waarborgen doorlopen we op voorhand een aantal stappen:

 1. Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen plannen we graag een gesprek in om kennis te maken en meer over de aanvraag te horen. Dat kan digitaal of op locatie. Na het gesprek sturen we je een vrijblijvende offerte.
 2. Wil je graag samenwerken? Fijn! Je ontvangt na het akkoord op de offerte een digitaal inventarisatieformulier, waarin je meer input kan geven over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de teambuilding af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de teambuilding afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze tijdens een teambuilding is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Tijdens deze teambuilding werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die het team zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze teambuildings een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel het team als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je inbox.

Teambuilding in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00


Groep: Max. 15 (Meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze teambuilding volgen?

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze teambuilding training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.