Incompany teambuilding

Tekenen in teamcommunicatie

Home » Alle teambuilding » Tekenen in teamcommunicatie

Teambuilding Tekenen in teamcommunicatie

Zakelijk tekenen is leuk, effectief en krachtig. Geen wonder dat steeds meer organisaties zakelijk tekenen als communicatietool omarmen. Door je idee, concept of visie te visualiseren, kunnen je collega’s jouw boodschap makkelijker begrijpen, de informatie sneller verwerken en bovendien beter onthouden. Dat maakt zakelijk tekenen tot een onmisbare tool tijdens de vergaderingen en brainstormsessies met jullie team. Zodra je het tekenen eenmaal onder de knie hebt, zullen dit soort momenten nog effectiever en soepeler verlopen!

Teambuildingsessie over tekenen: ontdek hoe visualisatie zorgt voor effectieve en leuke teammeetings en een energieke werksfeer

In de training Zakelijk tekenen draait het om de kracht van tekenen en visualiseren. Hoewel we tijdens deze interactieve sessie vooral praktisch aan de slag gaan, verdiepen we ons eerst in de theorie en de impact van zakelijk tekenen. Met de benodigde kennis op zak oefenen we vervolgens met het visueel vormgeven van zaken uit je alledaagse werkpraktijk. Je leert alle trucs en vaardigheden die je nodig hebt om jouw boodschap te visualiseren en met kracht over te brengen. Misschien is je eerste tekening nog wat onwennig, maar neem van ons aan dat dit snel verandert: zakelijk tekenen zal jullie teammeetings naar een hoger niveau tillen!

Willen jij en je collega’s zakelijk tekenen in de vingers krijgen? Neem dan deel aan deze incompany training. Hieronder kun je lezen wat we tijdens de sessie gaan doen:

Inhoud van de teambuilding

De punten hieronder geven een indicatie van de teambuilding. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • De theoretische kant van beeldgebruik komt aan bod. Hoe werkt zakelijk tekenen precies?
 • Wat maakt tekenen zo’n waardevol instrument binnen jullie onderlinge teamcommunicatie?
 • Omdat zakelijk tekenen soms nog spannend kan zijn, gaan jij en je collega’s werken aan jullie zelfvertrouwen om zonder schroom je ideeën te visualiseren.
 • Jullie leren om basisvormen, mensen en emoties te tekenen. Jij en je collega’s geven elkaar feedback, zodat jullie elkaar helpen in het leerproces.
 • Jullie ontvangen handige tips en concrete handvatten om jouw zakelijke tekeningen nog duidelijker te maken.
 • Via praktische opdrachten, spellen en presentaties gaan jullie uitgebreid aan de slag met zakelijk tekenen en visualiseren.
Resultaten van de teambuilding

We gaan in deze teambuilding werken aan de volgende resultaten.


 • Jullie kennen de voordelen van zakelijk tekenen op de werkvloer en weten waarom visualiseren een krachtige communicatietool is.
 • Jullie ontdekken welke tekeningen op welke momenten zinvol zijn en waarom dat zo is.
 • Jullie kunnen snel en effectief visualisaties tot stand brengen die tijdens teammeetings bijdragen aan de communicatie.
 • Jullie hebben een gezellige en leuke dag met het team, waarin jullie de waarde van tekenen in teamcommunicatie hebben leren kennen.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


InvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00Max. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00Max. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00Max. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00Max. 15 (meer in overleg)

Proces voor de teambuilding

Voor het succes van de teambuilding is het essentieel dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Om dat te waarborgen doorlopen we op voorhand een aantal stappen:

 1. Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen plannen we graag een gesprek in om kennis te maken en meer over de aanvraag te horen. Dat kan digitaal of op locatie. Na het gesprek sturen we je een vrijblijvende offerte.
 2. Wil je graag samenwerken? Fijn! Je ontvangt na het akkoord op de offerte een digitaal inventarisatieformulier, waarin je meer input kan geven over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de teambuilding af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de teambuilding afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze tijdens een teambuilding is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Tijdens deze teambuilding werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die het team zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze teambuildings een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel het team als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je inbox.

Teambuilding in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze teambuilding volgen?

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze teambuilding training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.