Chat with us, powered by LiveChat
Home » Als manager de teamprestaties verbeteren? Zo doe je dat

Als manager de teamprestaties verbeteren? Zo doe je dat

Tags: | ⏱ Leestijd: 6 minuten

Wat zegt de topscoorder van een gewonnen WK-toernooi? “Ik kon het alleen met mijn team doen.” Dit geldt ook op de werkvloer. De individuele teamleden kunnen nog zo vaardig zijn, maar als ze als team niet functioneren, blijven de teamprestaties onder de maat. Dat is niet alleen jammer, maar brengt zelfs het bestaan van het team en de organisatie in gevaar.

Maar hoe verbeter je de teamprestaties? Natuurlijk is de inzet en toewijding van elk teamlid vereist om de resultaten naar een hoger niveau te tillen. Als manager heb je echter de hoofdrol bij het initiëren en stimuleren van maatregelen om de teamprestaties te verbeteren. Denk je nu: ja, ik wil de teamprestaties verbeteren? Lees dan dit artikel met acht praktische manieren om jouw team naar de top te leiden.

De teamprestaties verbeteren: zo doe je dat

Om je op weg te helpen hebben we acht manieren om de teamprestaties te verbeteren voor je op een rij gezet.

Manier 1: Stimuleer dat je teamleden elkaar leren kennen

Als team moet je het met elkaar doen. Samen zet je de schouders eronder om de teamdoelstellingen zo goed mogelijk te bereiken. Een goede samenwerking is daarom essentieel voor de uiteindelijke teamprestatie. Om dat te bereiken is het belangrijk dat collega’s elkaar kennen. Teamleden die meer over elkaar weten, zijn namelijk sneller geneigd collega’s uit de brand te helpen, ze hebben meer begrip voor elkaar en voelen meer verbondenheid.

Als manager kan je bijvoorbeeld een teamdag of borrel organiseren. Ook is het aan te raden om je medewerkers te stimuleren samen een koffie te drinken, te lunchen of een pauzewandeling te maken. Dat zorgt ervoor dat ze even weg zijn van de werkplek en ze elkaar in een ander daglicht zien.

Manier 2: Zorg voor duidelijke teamdoelstellingen…

Zonder een concreet doel is het lastig om als team goed te presteren. Formuleer als manager daarom duidelijke doelen waar iedereen wat mee kan. Als team wil je bijvoorbeeld de omzet met 5% laten stijgen, een nieuwe website creëren of bereiken dat jullie 3 grote nieuwe klanten binnenhalen. Op die manier weten alle teamleden waar ze gezamenlijk voor werken en is het makkelijker een excellente prestatie te leveren.

Manier 3:… én een heldere taakverdeling

Niet alleen de doelstellingen moeten voor iedereen inzichtelijk zijn. Ook de taakverdeling speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de teamprestaties. Als elk teamlid weet wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn en bij wie zij terecht kunnen, verloopt de samenwerking beter. Er is minder geschuif van taken, minder discussie en minder misverstanden. Als het goed is komt bij een duidelijke taakverdeling ook snel genoeg aan het licht wanneer de rollen anders moeten worden verdeeld. Zo kan het werkproces worden aangescherpt.

Manier 4: Maak gebruik van kwaliteiten om teamprestaties te verbeteren

Iedereen heeft bepaalde uitzonderlijke kwaliteiten, vaardigheden of talenten. Het ene teamlid is een taalwonder, een ander heeft een uitzonderlijk goed analytisch vermogen en weer een ander is een kei in presteren. Probeer deze verschillende talenten en kwaliteiten te accepteren, te omarmen en op teamniveau in te zetten.

Dit zal een bijdrage leveren aan het verbeteren van de teamprestaties. Ga als manager dan ook in gesprek met medewerkers of kom er via trainingen of spellen achter wat iemands kwaliteiten en talenten zijn. Soms zijn ze namelijk nog onontdekt en dat is zonde!

Manier 5: Creëer een veilige werksfeer

Zonder een veilige werksfeer kan een team niet optimaal functioneren. Wanneer teamleden niet op elkaar durven te vertrouwen, geen fouten durven maken en informatie achterhouden, zijn de teamprestaties mogelijk beneden alle peil. Als manager is het dus noodzakelijk om voor een veilig werksfeer te zorgen.

Maak bijvoorbeeld ruimte voor informele gespreken, zorg voor een lichte en ruime werkplek, geef complimenten, communiceer eerlijk en transparant en vier successen samen. De gezonde, positieve werksfeer haalt het beste in de teamleden naar boven, de samenwerking verloopt beter en de teamspirit groeit.

Manier 6: Geef de juiste feedback en feedforward

Om de teamprestaties te verbeteren moet je jouw teamleden elkaar eerlijk te vertellen wat er goed gaat en wat aan verbetering toe is. Ook dienen collega’s dit onderling te doen. Daardoor wordt de werkwijze aangescherpt en misverstanden uit de weg geruimd, wat de teamprestatie ten goede komt.

Niet alleen het team kan groeien, maar ook de individuele teamleden. Bovendien zorgt het geven van feedback en feedforward ervoor dat iedereen zich serieus genomen voelt. Dat verhoogt de betrokkenheid bij de organisatie, wat weer een positieve invloed heeft op de teamspirit.

Manier 7: Zorg voor een gezonde werk-privébalans

Het is belangrijk dat jouw teamleden een gezond evenwicht ervaren tussen hun privéleven en werkleven. Wanneer de werkdruk te hoog is en teamleden op hun tandvlees lopen, lijden de teamprestaties. Medewerkers zijn gestrest, ze krijgen taken niet af, komen afspraken niet na en maken geen tijd vrij voor een praatje.

Als manager dien je dus enerzijds voldoende uitdaging te bieden, maar ook in de gaten te houden dat teamleden het werk nog aankunnen. Ook kun je duidelijke afspraken met je team opstellen, bijvoorbeeld dat jullie niet overwerken of ’s avonds geen werkgerelateerde berichtjes meer sturen. Wanneer teamleden een gezonde balans ervaren, zijn ze energieker, productiever en meer begripvol naar elkaar.

Manier 8: Organiseer een teambuilding voor het verbeteren van de prestaties

Het organiseren van een teambuildingsessie is een leuke en effectieve manier om de teamprestaties te verbeteren. Tijdens een teambuilding, ook wel teamontwikkeling genoemd, bouw je aan je team en maak je het hechter. Dit doe je door middel van uitdagende groepsactiviteiten.

Daarbij kan het team zich bijvoorbeeld richten op het vergroten van het vertrouwen, het verbeteren van de communicatie of het ontdekken van talenten: allemaal factoren die bijdragen aan een goede teamprestatie.

Lijkt het jou ook waardevol om via een sessie de teamprestaties te verbeteren? Bekijk dan onderstaande drie trainingen van TeambuildingTrainer of ontdek al onze sessies hier.

Drie teambuildingsessies voor het verbeteren van teamprestaties

De volgende teambuildingsessies uit ons aanbod dragen bij aan het verbeteren van de teamprestaties.

Incompany teambuilding 1: Ken je kernkwadranten

Om als team optimaal te presteren, dien je soepel samen te werken. Soms loopt de samenwerking echter niet helemaal zoals je wilt. Dat komt onder andere omdat elk teamlid weer een eigen persoonlijkheid en communicatiewijze heeft.

Kernkwadranten geeft inzicht in die verschillen en zorgt ervoor dat jullie elkaar beter gaan begrijpen. De teamleden brengen elkaars kernkwaliteiten en valkuilen in beeld en oefenen in de interactie. De teambuilding zorgt daardoor dat jullie meer begrip voor elkaar hebben, elkaar beter begrijpen en daardoor veel prettiger samenwerken en dus presteren.

Bekijk de teambuilding Ken je kernkwadranten

Incompany teambuilding 2: Feedback for growth

Feedback is ontzettend belangrijk op de werkvloer, maar veel werknemers vinden het nog spannend om daadwerkelijk feedback te geven. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat ze te kritisch zijn of collega’s kwetsen. Dat is jammer, want het geven van opbouwende feedback zorgt juist dat de band sterker wordt en jij en je collega’s zich kunnen ontwikkelen. Tijdens deze teambuildingsessie leer je alles over de verschillende soorten feedback en het belang ervan.

Daarbij ontdek je via opdrachten en spellen hoe je op een correcte en effectieve manier feedback geeft aan je teamleden. Uiteraard komt ook het ontvangen aan bod, zodat je kan profiteren van de feedback van jouw collega’s. Het gevolg: een fijnere samenwerking, meer begrip en betere teamprestaties.

Bekijk de teambuilding Feedback for growth

Incompany teambuilding 3: Speeddaten met collega’s

Deze populaire teambuildingsessie zorgt ervoor dat jij en je collega’s elkaar nog beter leren kennen. Je ontdekt elkaars dromen en ambities, maar ook bijzondere gewoontes. Dit doen jullie via uitdagende gesprekken en prikkelende games.

Het resultaat is dat jullie meer inzicht in elkaar hebben en een geheel nieuwe kant van elkaar zien. Dat zorgt ervoor dat jullie teamgevoel groeit en dat zal zeker bijdragen het verbeteren van de teamprestaties.

Bekijk de teambuilding Speeddaten met collega’s

Teamprestaties verbeteren? TeambuildingTrainer helpt

Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande activiteiten om de teamprestaties te verbeteren? TeambuildingTrainer helpt je graag. Wij zijn de #1 aanbieder van teambuilding trainingen en komen naar jouw kantoor of externe locatie voor een leuke en leerzame sessie.

Met meer dan 20 incompany teambuildingsessies hebben we voor iedere teambehoefte een perfecte oplossing. Wil je eens sparren over jullie situatie? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!