Incompany teambuilding

Omgaan met veranderingen

Home » Alle teambuilding » Omgaan met veranderingen

Teambuilding Omgaan met veranderingen

Vertrekkende collega’s, een wijziging in het management, andere doelstellingen of een verhuizing: elk team krijgt te maken met veranderingen. De een vindt het spannend, de ander vermoeiend, weer een ander geniet juist van een frisse wind door de organisatie. Daarbij geldt echter voor elke teamlid: je moet leren omgaan met die verandering om als team goed te blijven samenwerken en te presteren. Sterker nog, het liefst zorgen de veranderingen ervoor dat jullie nog succesvoller zijn dan voor de ommezwaai!

Teambuildingsessie over het omgaan met verandering: ontdek hoe je individueel en als team voortaan succesvol met veranderingen omgaat

De vraag die tijdens deze teambuilding centraal staat luidt: hoe ga je individueel en als team op een goede en positieve manier om met veranderingen op de werkvloer? In deze teambuilding ontdekken jullie eerst wat er in het brein allemaal gebeurt zodra de omstandigheden veranderen – bijvoorbeeld door nieuwe werkzaamheden of een nieuwe collega’s. Daarnaast besteden we aandacht aan handige strategieën en tips en tricks om goed met veranderingen om te gaan, zodat elk teamlid, het team en de organisatie als geheel er baat bij heeft.

Willen jij en je collega’s ook soepel leren omgaan met veranderingen op het werk? Neem dan als team deel aan deze teambuilding. Hieronder vinden jullie meer informatie over wat jullie gaan doen.

Inhoud van de teambuilding

De punten hieronder geven een indicatie van de teambuilding. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We formuleren eerst jullie concrete doelen, zodat we gericht aan de slag kunnen. Welke veranderingen staan bijvoorbeeld voor de deur? Hoe kijken jullie daar tegenaan?
 • We verdiepen ons in het thema veranderen. Wat kan er veranderen, welke soort veranderingen zijn er en waarom vindt de ene het moeilijker om met veranderingen om te gaan dan de ander?
 • Omdat positieve ervaringen kunnen bijdragen aan succesvol omgaan met veranderingen, wisselen jullie je ervaringen uit.
 • Die ervaringen gaan we ontleden: wat valt jullie op? Welke inzichten over omgaan met veranderingen halen jullie uit elkaars verhalen?
 • Vervolgens krijgen jullie een aantal beproefde strategieën onder de knie om voortaan met succes met veranderingen om te gaan. Deze strategieën oefenen jullie ook in de praktijk.
 • We werken toe naar een concreet plan om vanaf de eerstvolgende werkdag succesvol met veranderingen om te gaan. Dat geeft jullie als team energie, voldoening en een uitstekend werkresultaat!
Resultaten van de teambuilding

We gaan in deze teambuilding werken aan de volgende resultaten.


 • Jullie weten waarom het zo belangrijk is om op de juiste manier met veranderingen om te gaan.
 • Jullie hebben geleerd wat er in jullie lichaam en geest gebeurt wanneer veranderingen optreden.
 • Jullie hebben diverse oefeningen en strategieën onder de knie om succesvol met veranderingen om te gaan.
 • Jullie hebben er als team en als individueel teamlid vertrouwen in dat jullie voortaan soepel met veranderingen omgaan, waardoor jullie als team meer bereiken en meer plezier uit jullie werk halen.
 • Jullie zullen merken dat het toepassen van de strategieën direct resultaat oplevert en het omgaan met veranderingen niet alleen steeds beter gaat, maar ook leuker wordt!
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


InvesteringGroepsgrootte
2 uur€795,00Max. 15 (meer in overleg)
4 uur€1.095,00Max. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00Max. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00Max. 15 (meer in overleg)

Proces voor de teambuilding

Voor het succes van de teambuilding is het essentieel dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Om dat te waarborgen doorlopen we op voorhand een aantal stappen:

 1. Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen plannen we graag een gesprek in om kennis te maken en meer over de aanvraag te horen. Dat kan digitaal of op locatie. Na het gesprek sturen we je een vrijblijvende offerte.
 2. Wil je graag samenwerken? Fijn! Je ontvangt na het akkoord op de offerte een digitaal inventarisatieformulier, waarin je meer input kan geven over jullie situatie.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de teambuilding af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de teambuilding afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze tijdens een teambuilding is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Tijdens deze teambuilding werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die het team zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze teambuildings een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel het team als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je inbox.

Teambuilding in het kort

Duur: 2, 4 of 7 uur


Vanaf: €845,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze teambuilding volgen?

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze teambuilding training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.