Home » Teambuilding events organiseren? Let dan ook hier op
Events team building

Teambuilding events organiseren? Let dan ook hier op

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Teambuilding wordt ingezet om krachtige teams te ontwikkelen. Teams die effectief samenwerken en op die manier voor betere resultaten zorgen. En zulke teambuilding komt in allerlei soorten vormen en maten. Van inhoudelijke trainingen tot ludieke activiteiten en van complete heidagen tot snelle energizers.

Een van die vormen is het organiseren van een teambuilding event. Teambuilding events zijn bij uitstek geschikt om te werken aan teambuilding en teamontwikkeling. Want door het organiseren van zulke events leer je collega’s op een andere manier kennen dan binnen de muren van het kantoor. Een teambuilding event is vaak net wat groter opgezet dan een teambuilding activiteit, workshop of training. Een teambuilding event is groots, ludiek en zorgt ervoor dat deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het teamproces.

Gratis whitepaper – voordat je verder leest.. 👋

Zoek je laagdrempelige manieren om je team beter (en leuker) samen te laten werken? Bekijk dan onze gratis whitepaper eens, met 22 handige adviezen.

 

👉 Je kan de whitepaper hier gratis downloaden

Wat zijn teambuilding events

Wat is een teambuilding event precies? Die vraag is eigenlijk best wel lastig te beantwoorden, want wat bepaald precies of je iets een event mag noemen?

In algemene zin zijn teambuilding events dagen (of dagdelen) waarop teams samen aan de slag gaan met een teambuilding programma. Zo’n event kan zo groot gemaakt worden als nodig of gewenst is. Bijvoorbeeld door alle teams en alle afdelingen van een organisatie mee te laten doen. Of je houdt het event juist kleinschaliger en legt de volledige aandacht op één specifiek team. De exacte invulling verschilt uiteindelijk sterk per organisatie en per behoefte.

Wat alle teambuilding events in ieder geval met elkaar gemeen hebben is dat ze in het teken staan van het versterken van de onderlinge band. Het doel is dus altijd om het team hechter, leuker en productiever te maken. Zodat de teamleden fijner samenwerken, maar ook zodat de organisatie de vruchten plukt van betere teamprestaties. Het mes snijdt bij teambuilding aan twee kanten.

Waarom zou je teambuilding events organiseren

Het organiseren van teambuilding events helpt bij het opbouwen van de onderlinge band en het (door)ontwikkelen van teamskills. Door de activiteiten die het team onderneemt leren ze van en over elkaar, ontdekken ze meer over de teamdynamiek en leren ze kwaliteiten aan die bijdragen aan de teamprestaties.

Teambuilding events zorgen simpelweg voor prachtige resultaten. We sommen een aantal concrete voordelen voor je op. Teambuilding events zorgen voor:

  • Een directere, betere en prettigere onderlinge communicatie;
  • Een groter inzicht in ieders unieke kwaliteiten en waarde;
  • Een helder beeld over de rolverdeling en verantwoordelijkheden;
  • Meer onderlinge verbinding en een versterkt teamgevoel;
  • Inzicht in optimalisaties met betrekking tot de samenwerking;
  • Een fijnere, betere samenwerking waar teamleden zich goed bij voelen.
  • Meer plezier, meer energie en meer motivatie om topprestaties na te streven.

teambuilding communicatie

Hoe organiseer je een succesvol teambuilding event?

Als je dit artikel leest bestaat de kans dat je bezig bent met het organiseren van een teambuilding event. En misschien heb je gemerkt dat dit nog best lastig kan zijn.

Om je daarbij te helpen hebben we een aantal zaken in kaart gebracht die je helpen bij de voorbereiding. Door goed na te denken over deze punten van een teambuilding event vergroot je de kans op een succesvol evenement.

Punt 1: Wie is de doelgroep

Voor wie ga je het teambuilding event plannen? Het is belangrijk om van tevoren de doelgroep helder te hebben. Allereerst om praktische redenen: denk aan collega’s die slecht ter been zijn terwijl je sportactiviteiten in je hoofd hebt. Maar ook om sociale redenen. Zo moet je aanvoelen wat voor type deelnemers er in de groep zitten. Is het team erg energiek? Dan zullen actieve teambuildingvormen beter passen. Is het team juist erg van de inhoud? Plan dan inhoudelijke trainingen in.

Punt 2: Wat is het doel

Wat wil je graag met het teambuilding event bereiken? Is het doel om meer saamhorigheid te creëren? Of draait het om het realiseren van een betere samenwerking? Door het doel van het event helder te hebben wordt het makkelijker om een passend programma te bedenken. Zo weet je zeker dat je met het teambuilding event een goed resultaat bereikt.

Punt 3: Hoeveel deelnemers

Een hele praktische, maar het is verstandig om goed in kaart te brengen hoeveel deelnemers er gaan aansluiten. Want de activiteiten die je kan organiseren zijn vaak onder andere afhankelijk van de groepsgrootte. En daarnaast doen grotere groepen vaak ook iets met de kosten. Een compleet theater moeten afhuren kost natuurlijk meer dan het afhuren van een klein zaaltje. En daarmee komen we direct op punt 4..

Punt 4: Wat is het budget

Wat kunnen en willen jullie uitgeven aan het teambuilding event? Voordat je op zoek gaat naar de leukste en meest passende activiteiten, is het belangrijk dat je weet wat het budget is. Om teleurstelling te voorkomen, maar ook zodat je het meeste uit de planning kan halen. Als het budget duidelijk is wordt het makkelijker om waardevolle activiteiten uit te zoeken die binnen de prijsrange vallen.

Punt 5: Communicatie

En dan is het tijd om te plannen! Zorg ervoor dat je op tijd de uitnodigingen de deur uit doet. Wat wil je vooraf al meegeven aan je collega’s? Mogen ze weten wat jullie gaan doen of is dat nog een verrassing? Misschien moeten ze zich houden aan een bepaalde dresscode of moeten ze attributen meenemen. Bepaal aan de hand van je geplande activiteiten welke punten belangrijk zijn om te delen. Niks is zo vervelend als onvolledige informatie als je aan een teambuilding event gaat deelnemen.

Wij zijn TeambuildingTrainer

Teambuilding doe je niet alleen. Een coach of een teambuilding trainer heeft in veel gevallen een grote positieve invloed op de resultaten die je met een teambuildingsessie boekt. En precies om die reden organiseren wij met veel passie verschillende teambuildings. Deze teambuilding trainingen worden geregeld geboekt als onderdeel van een teambuilding event.

We organiseren meer dan 15 verschillende incompany teambuilding trainingen. Dat doen we voor een breed scala aan klanten en altijd op locatie. We komen dus door heel Nederland. Hebben jullie behoefte aan een krachtige teambuilding sessie tijdens jullie teambuilding event? Of willen jullie een heel teambuilding programma opstellen? Dan ben je bij TeambuildingTrainer aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op zodat we mee kunnen denken over de beste inhoud.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!