Chat with us, powered by LiveChat
Home » 20 teambuilding activiteiten.. laat je hier inspireren

20 teambuilding activiteiten.. laat je hier inspireren

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Er valt niet over te twisten: voor effectieve teambuilding is het essentieel dat collega’s activiteiten met elkaar ondernemen. Maar als je belast bent met het organiseren van de teambuildingdag zal je herkennen dat het uitzoeken daarvan nog een heel karwei kan zijn.

Want er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van teambuilding activiteiten. En al die verschillende activiteiten hebben ook nog eens een andere insteek. Want wil je graag werken aan de communicatie, het teamgevoel of aan de samenwerking? Of moet de teambuilding activiteit simpelweg ludiek en leuk zijn?

Het goede nieuws: al die mogelijkheden bieden jullie als team ook een hoop kansen. Voor iedere behoefte is er wel een leuke activiteit te vinden. En om jullie daarbij te inspireren hebben we in dit artikel 20 populaire teambuilding activiteiten samengevat.

Waarom teambuilding activiteiten organiseren

Het doen van teambuilding activiteiten kan jullie als team versterken. Door tijdens deze activiteiten met elkaar te moeten samenwerken leer je elkaar beter begrijpen en ontstaat er een sterker teamgevoel. Je bouwt aan diepere verbinding, leert over elkaars persoonlijkheid en ontdekt hoe jullie de samenwerking kunnen optimaliseren.

Samen teambuilding activiteiten ondernemen is dus ontzettend waardevol. Het kan teams in korte tijd naar een volgend level brengen. En daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk en gezellig. Het zijn vaak dagen waar nog lang over wordt nagepraat.

20 activiteiten voor teambuilding activiteiten

Zoals we al aangaven zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor teambuilding activiteiten. Om jullie op weg te helpen hebben we 20 populaire activiteiten opgesomd. Dit zijn stuk voor stuk leuke, uitdagende en soms lachwekkende dingen die jullie helpen om de samenwerking te verbeteren. We hebben de lijst zo opgesteld dat er voor iedereen wat tussen zit. Van inhoudelijke trainingen tot ludieke activiteiten, van grote groepen tot kleine groepen en van inspannend tot ontspannend.

1: Het doen van spellen

Als team beter samenwerken.. dat kan je leren door het doen van teambuilding spellen. En het leuke van die spellen: het haalt de ware aard van je collega’s naar boven. Wie is het meest fanatiek? Wie neemt direct de leiding? Het doen van een spel is perfect om elkaar beter te leren kennen en om te leren over de samenwerking.

2: Met elkaar in gesprek

Zoek je een teambuilding activiteit waarmee je de diepte in gaat en over de onderlinge communicatie leert? Dan zijn teambuilding trainingen zoals Feedback geven of Effectief complimenteren perfect. Deze teambuildingsessies leren jullie alles over de betreffende communicatievorm. Door dit soort trainingen te volgen investeren jullie in de communicatie, waardoor de samenwerking en de prestaties verbeteren.

3: Lekker met elkaar mopperen

Het kan fijn zijn en flink opluchten om even lekker met elkaar te mopperen. Maar wist je dat mopperen ook heel veel goeds kan doen voor het teamgevoel? In een ludieke teambuilding training zoals Mopperen voor teams ontdekken jullie de kracht van het mopperen.

4: Brunchen, lunchen, dineren

Liefde gaat door de maag. En dat geldt ook voor de relatie met je collega’s. Samen eten, samen koken, bedenk het maar. Eten verbindt mensen en zorgt ervoor dat je samen in gesprek kunt gaan.

5: Je kwetsbaar opstellen

Kwetsbaar zijn is de weg naar betrokkenheid en onderlinge waardering. Er ontstaat een nauwere samenwerking en fijne onderlinge contacten. Door de teambuilding training De kracht van kwetsbaarheid krijgen jullie als team meer begrip voor elkaar. Zo ontstaat er een hechtere band en een fijnere samenwerking.

6: Reis door culturen

Heeft jullie team collega’s uit alle windstreken? Dan is het leuk om een reis door de culturen te organiseren. Zo leer je elkaar nog beter kennen aan de hand van ieders achtergrond. Het is ontzettend leuk om erachter te komen waar een ander is opgegroeid en hoe zijn cultuur er uit ziet.

7: (Online) escape room

De escape room heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. En dat snappen we, want escape rooms zijn een geweldige test om erachter te komen hoe jullie als team functioneren. Samenwerken is simpelweg noodzakelijk. Hoe snel kunnen jullie ontsnappen?

8: Haka

Ga als team aan de slag met een eigen Haka. Een Haka is een dans die strijdlust laat zien en waarmee je als team kracht uitstraalt. Er zijn genoeg teams die als teambuilding aan de slag gaan met een Haka. Google er maar eens op en je zal ontdekken dat er verscheidene aanbieders door heel Nederland zijn.

9: Verschillen en overeenkomsten tussen generaties

In één team kan zo maar een scala aan generaties te vinden zijn. Maar hoe ga je om met de verschillen tussen die generaties? En vooral: hoe kunnen jullie er de voordelen van plukken? Tijdens de training Generaties in een team of Omgaan met millenials leren jullie er alles over.

10: City game

Een city game heb je in alle vormen en soorten. Van ‘Wie is de Mol’ tot ‘Levend Cluedo’. Het competitie elementen in dit soort games brengt een hoop plezier met zich mee. Het werkt altijd stimulerend als groepen tegen elkaar strijden om de beste te zijn.

11: Het water op

Een puzzeltocht op een sloep, samen waterskiën en zelfs ‘escape varen’ is een mogelijkheid. Op het water leer je een andere kant van elkaar kennen. Organisaties kiezen regelmatig voor wat waterpret als zij willen investeren in teamontwikkeling.

12: Investeren in efficiënter werken

Je herkent het misschien wel: vergaderingen zijn niet meer kort en efficiënt, maar duren lang en blijven zaak zonder concrete besluiten. Dat is vervelend. Is dit ook bij jullie het geval? Overweeg dan eens een teambuilding training die jullie leert hoe je efficiënter vergadert, zoals de training Vergaderen, maar dan goed.

13: Aan de bouw

‘Building bridges’ of teambuilding met lego. Door samen te bouwen merk je hoe de samenwerking pas echt in elkaar steekt. Waar verloopt het stroef? Hoe communiceer je met elkaar? Door samen dingen te bouwen ondergaan jullie een echte test.

14: Sportactiviteiten

Samen sporten vergroot het teamgevoel. Denk aan een bootcamp of een bokstraining voor jullie als team. Dat is niet alleen goed voor je conditie, maar heeft ook positieve uitwerkingen op het teamgevoel.

15: Kookworkshop

Tijdens veel feestjes bevinden mensen zich vroeg of laat in de keuken. En dat is niet voor niets, want de aanwezigheid van eten maakt dingen vaak gezelliger. Waarom zou je het feestje dan niet beginnen in de keuken? Een kookworkshop is een leuke manier om elkaar op een laagdrempelige manier te leren kennen.

16: Speeddaten

Door elkaar op persoonlijk val beter te leren kennen ontstaat er een hechtere onderlinge band en meer teamverbinding. Dat zorgt altijd voor een betere, fijnere samenwerking. Een leuke, energieke en ludieke manier om dit te bewerkstelligen is met een training Speeddaten met collega’s.

17: Levend Monopoly

Levend Monopoly is een populair teambuilding spel. Na afloop van het potje monopoly weet je precies welke collega bloedfanatiek is, welke niet goed kan onderhandelen en welke beter niet het geld kan beheren. Plezier én een groter teamgevoel gegarandeerd.

18: Samen lachen

Lachen is gezond én zorgt voor teamspirit, meer plezier en betere relaties. Tijdens de training Lachen voor teams ontdekken jullie de kracht van het lachen.

19: Test je behendigheid

Hoe snel kunnen jullie schakelen en hoe handig zijn jullie? Test je behendigheid met een landrover, een slipcursus of een veiligheidstraining. Spannend en effectief om erachter te komen hoe collega’s in stressvolle situaties acteren.

20: Improviseren kun je leren

Samen plezier hebben én iets leren over de verhoudingen binnen het team. Dat is waar de teambuilding Improvisatie voor teams over gaat. Jullie gaan aan de slag met verschillende improvisatietechnieken. Dat resulteert gegarandeerd in veel plezier, maar houdt jullie ook een spiegel voor over de teamdynamiek.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!