De #1 aanbieder van teambuilding trainingen

Offerte aanvragen   |   Contact   |   ☎️ 030 – 227 3384

Home » Teambuilding spellen en activiteiten om vertrouwen te vergroten
Spellen om het vertrouwen te vergroten bij team building

Teambuilding spellen en activiteiten om vertrouwen te vergroten

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Vertrouwen is de basis voor een goed functionerend team. Vertrouwen komt er op neer dat je op je collega’s durft te vertrouwen, dat je geloof in hen hebt er er zonder twijfel vanuit gaat dat zij handelen met de beste intentie. Vertrouwen betekent dus dat je op iemand kunt en durft te rekenen.

Zeker in teams is dit van levensbelang. Want op je collega’s moet je kunnen rekenen. Je moet erop kunnen vertrouwen dat iedereen afspraken nakomt, iedereen hetzelfde doel nastreeft en eerlijk en oprecht is naar elkaar. Is dat onderlinge vertrouwen er niet? Dan heeft dat een nadelig effect op de samenwerking, het werkplezier en de prestaties.

Teambuilding spellen omtrent het thema vertrouwen helpen om van jullie team een hechter collectief te maken. Een team dat weet wat ze aan elkaar hebben en zonder enige twijfel op elkaar durft te bouwen.

Waarom is vertrouwen in een team zo belangrijk

Vertrouwen doet veel met de mens. Dat geldt voor liefdesrelaties, vriendschappen en dus ook voor teams op de werkvloer. Want door de aanwezigheid van onderling vertrouwen durven teamleden zich open te stellen. Dat betekent dat je je als individu thuis voelt, je veilig waant en je kwetsbaar durft te zijn. Want je kunt erop vertrouwen dat je teamleden respectvol met je omgaan.

Daarnaast is vertrouwen het fundament voor een open en effectieve communicatie. Teamleden durven elkaar dan namelijk aan te spreken op elkaars gedrag en handelen. Doordat ze open met elkaar durven te communiceren ontstaat er een fijnere werksfeer en kunnen teamleden zich ontwikkelen. Immers, door de eerlijke feedback die men elkaar geeft kan iedereen verder groeien in zijn of haar taak.

Maar ook praktisch gezien is vertrouwen in een team belangrijk. Want dat zorgt ervoor dat je taken los kan laten, kan delegeren en samen kan presteren. Vertrouw je er niet op dat jouw teamgenoot zijn of haar taak goed en tijdig afrondt? Dan wordt samenwerken een frustrerend, traag en stroperig proces.

Kortom…

Kortom, de voordelen van vertrouwen binnen een team zijn breed. Vertrouwen en verbinding zijn bouwstenen van een goed functionerend team. Krijg je dit als team voor elkaar, dan merk je dat de samenwerking beter wordt, mensen meer plezier hebben en de output naar ongekende hoogte stijgt.

Teambuilding spellen vertrouwen

Wat voor teambuilding spellen passen bij het vergroten van vertrouwen

Nu duidelijk is dat vertrouwen een essentiële rol speelt in teambuilding en teamontwikkeling wil je ongetwijfeld weten wat je kan doen om dat vertrouwen te vergroten. Welke teambuilding activiteiten of teambuilding spellen kunnen worden ingezet om de vertrouwensband tussen collega’s duurzaam te vergroten?

We hebben goed nieuws, want er zijn veel verschillende teambuilding activiteiten die bij kunnen dragen aan het vergroten van het onderlinge vertrouwen. Het is maar net waar je als team de nadruk op wil leggen.

We hebben jaarlijks een hoop klanten die specifiek met deze vraag bij ons aankloppen. Het vertrouwen en de onderlinge verbinding is verdwenen of is er misschien nooit helemaal geweest. En het team heeft moeite om die vertrouwensband zelf op te bouwen. Deze klanten zoeken teambuilding activiteiten die het opbouwen van vertrouwen in een stroomversnelling kunnen brengen. Om je een beeld te geven van die teambuilding spellen delen we hieronder een aantal trainingen met je die dit proces stimuleren.

Teambuilding Feedback for growth

Vertrouwen en communicatie gaan vaak hand in hand met elkaar. Want heb je vertrouwen, dan communiceer je makkelijker en transparanter. Andersom geldt hetzelfde: communiceer je open en transparant? Dan sterkt dat het vertrouwen in elkaar. Als dit proces faliekant misgaat zie je dat teams niet meer met elkaar, maar óver elkaar praten. Er ontstaat een roddelcultuur waarin achterdocht en negatieve gevoelens domineren. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een teambuilding training zoals Feedback for growth kan hierbij helpen. In deze training wordt stilgestaan bij het vertrouwen dat nodig is om elkaar feedback te durven geven. Én deelnemers krijgen de handvatten die nodig zijn om feedback op een effectieve manier uit te delen en te ontvangen. Het resultaat: jullie stimuleren elkaar om beter te worden en het optimale uit jezelf te halen. Met het vertrouwen dat de ander echt het beste met je voor heeft.

Teambuilding Speeddaten met collega’s

Zoals we al vertelden: vertrouwen en verbinding gaan vaak hand in hand. Wantrouwen wordt vaak gevoed door een gebrek aan verdieping in de ander. Want leer je de ander beter kennen, dan blijkt dat wantrouwen vaak helemaal niet nodig. Het kan daarom ontzettend waardevol zijn om elkaar beter te leren kennen. En ja, dat geldt ook voor teams die al jaren samen werken. Want vraag jezelf eens af: hoeveel weet je nou echt van die ene collega?

Onze teambuilding Speeddaten met collega’s is een perfecte sessie om dit te bewerkstelligen. Tijdens deze teambuilding leren collega’s elkaar in een hoog tempo en op interactieve wijze beter kennen. En daarbij gaat het niet zozeer over professionele eigenschappen, maar juist over dingen die niets met werk te maken hebben. Wat drijft iemand, wat voor gekke gewoontes heeft die persoon en waar loopt jouw collega nou echt warm voor? Door dit soort dingen van elkaar te achterhalen groeit de coulance, het plezier en het wederzijdse vertrouwen.

Teambuilding De kracht van kwetsbaaarheid

De kracht van kwetsbaarheid is een schitterend boek van Brene Brown. Het boek zoomt in op onderwerpen zoals moed, kwetsbaarheid en verbinding. En die zaken hebben natuurlijk een grote invloed op de samenwerking tussen teams. Want ga voor jezelf eens na: hoeveel ruimte is er binnen jouw team eigenlijk om kwetsbaar te zijn? Hoe reageert het team als iemand zich van zijn of haar kwetsbaarste kant laat zien? En wat doet die teamdynamiek met het onderlinge vertrouwen?

Bij veel klanten die willen werken aan de vertrouwensband binnen een team organiseren we onze teambuilding De kracht van kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid durven tonen heeft namelijk een grote positieve invloed op het vertrouwen binnen een team. Het zorgt ervoor dat je elkaar meer respecteert, inzicht krijgt in elkaars onzekerheden en meer bereid bent om elkaar te helpen en te ondersteunen. Dat resulteert in een stekre groei in het teamgevoel.

TeambuildingTrainer helpt jullie team bij het vergroten van vertrouwen

Natuurlijk zijn er nog veel meer teambuilding activiteiten die kunnen bijdragen aan het onderlinge vertrouwen binnen jullie team. En welke activiteit jullie ook kiezen, het is altijd een goed idee om te werken aan de onderlinge vertrouwensband. Want daarmee levert de samenwerking meer plezier en resultaat op.

TeambuildingTrainer is voor veel organisaties dé partner op het gebied van teambuilding. Met meer dan 15 verschillende incompany teambuildingssessies is er altijd een training of workshop die aansluit bij jullie wensen en behoefte. We helpen jullie graag om hierin de beste keuze te maken. Neem daarom gerust contact met ons op.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

Wat is teambuilding eigenlijk precies?

In een team werken mensen in een groep aan een gemeenschappelijk doel. Voor de resultaten in het team zijn ze van elkaar afhankelijk. Collega's vormen niet meteen een team als ze met elkaar werken. En juist daar komt het begrip teambuilding om de hoek kijken! Je hebt...

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

Hoe kan je als manager het teamgevoel verbeteren?

In een team werk je samen. Althans, zo zou het moeten gaan. Dat mensen samen in een team zitten, wil niet zeggen dat er automatisch een ‘teamgevoel’ is. In sommige teams lijkt samenwerken vanzelf te gaan, terwijl dit in andere teams spaak loopt. Wat kun je...

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heb je interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 50 teams mogen helpen. 😍
Zij beoordelen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!