Chat with us, powered by LiveChat
Home » Teamdag organiseren: hoe pak je dat aan en wat levert het op?
Hoe organiseer je een dag voor je team

Teamdag organiseren: hoe pak je dat aan en wat levert het op?

Tags: Teambuilding | ⏱ Leestijd: 7 minuten

Een teamdag staat volledig in het teken van teambuilding en teamontwikkeling. Het is dus meer dan een korte training – de gehele dag wordt gereserveerd om het team naar een volgend level te brengen.

Een teamdag is een ontzettend leuke afwisseling op de reguliere werkdagen. Want niet alleen het leren staat centraal, het draait ook om gezelligheid en het creëren van onderlinge verbondenheid. Een teamdag helpt jullie op die manier om even los te komen van de dagelijkse sleur.

Zo’n dag heeft veel positieve en nuttige effecten: jullie doen nieuwe kennis en vaardigheden op, treden buiten je comfortzone, ontdekken nieuwe talenten en leren collega’s op een andere manier kennen. Genoeg redenen dus om een teamdag te organiseren. In dit artikel vertellen we hoe je dat kunt doen en wat het oplevert.

Wat is een teamdag?

Maar eerst staan we kort stil bij het begrip teamdag. Zoals de naam al zegt, staat een teamdag volledig in het teken van jullie als team. Deze dag kan plaatsvinden op kantoor, maar ook op een externe locatie.

Een teamdag heeft als doel om de verbinding en het functioneren in een groep te verbeteren. Specifieker kan het bijvoorbeeld gaan om:

  • Bepaalde werkwijzen optimaliseren
  • De werksfeer binnen het team verbeteren
  • De uitvoering van taken optimaliseren
  • Het beter leren kennen van elkaar
  • Het wederzijds vertrouwen vergroten
  • De samenwerking naar een hoger niveau tillen
  • De onderlinge communicatie stimuleren
  • Het geven van feedback aanmoedigen

Uiteraard kunnen er ook meerdere doelen gecombineerd worden. Dit gaat vaak al automatisch: wanneer je aan de slag gaat met het optimaliseren van bepaalde taken, leren de teamleden elkaar ook beter kennen.

Teambuilding dag organiseren

Een teamdag draait ook om plezier

Tijdens zo’n dag kiezen veel organisaties ervoor om op een laagdrempelige manier aan het team te werken. Het hoeft dus zeker niet zo te zijn dat de dag volledig inhoudelijk en werkgerelateerd is. Het mag ook draaien om plezier, verbinding en teamgevoel.

Sterker nog: dat maakt een teamdag juist zo waardevol! Vaak is het ook niet mogelijk om tijdens een dag met het hele team té veel de diepte in te gaan, omdat verschillende teamleden andere verantwoordelijkheden en dus kennis hebben.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen nieuwe kennis en kunde kan worden opgedaan! Dit kan vaak worden gecombineerd met ontspanning. Als jullie bijvoorbeeld de communicatie in het team willen verbeteren, kunnen jullie dat via uitdagende spellen of opdrachten doen.

Denk bijvoorbeeld aan activiteiten waarbij het nodig is dat collega’s helder communiceren. Ze moeten bijvoorbeeld elkaar door een labyrint leiden of samen raadsels oplossen. Op deze manier wordt er onbewust geoefend met bepaalde vaardigheden, terwijl er ook een flinke plezierfactor aanwezig is.

Waarom is een teamdag organiseren nuttig?

Een teamdag zorgt altijd voor teambuilding en teamontwikkeling, waardoor de onderlinge verbinding en het functioneren van een team verbetert. Maar de belangrijk vraag is: wat levert het organiseren van een teamdag je onder de streep nou concreet op?

Het antwoord is lastig te geven, want het resultaat is sterk afhankelijk van het programma van de teamdag. Ook de inzet van de teamleden, de voorbereidingen en de organisatie op de dag zelf spelen een essentiële rol.

Een aantal voordelen komen echter altijd wel naar voren. Hieronder sommen we de belangrijkste op:

Het vertrouwen groeit

Een positieve en plezierige teamdag zorgt voor een versterkt onderling vertrouwen. Werknemers leren tijdens de activiteiten elkaar beter kennen. Ook draagt de informele sfeer eraan bij dat collega’s een andere kant van elkaar ontdekken.

Iedereen komt tijdens zo’n dag samen uit de comfort zone. Daardoor groeit de vertrouwensband, waardoor werknemers meer op elkaar durven te rekenen en elkaar sneller uit de brand helpen.

De sleur doorbreken

Normgaal gesproken zit je als team veelal samen op kantoor. Vaak sluipen er dan bepaalde gewoontes in. Je luncht bijvoorbeeld vooral met dezelfde teamleden of erger: je eet uit gewoonte achter je bureau om nog wat extra werk af te krijgen.

Een teamdag is dan ideaal om de vaste patronen op de werkvloer te doorbreken. Als team ben je doorgaans in een andere omgeving en op elkaar aangewezen. Dat zorgt niet alleen voor veel plezier, maar ook voor een andere groepsdynamiek waar jullie op kantoor nog van profiteren.

Spanningen en conflicten verdwijnen

Helaas komt geroddel op de werkvloer nog regelmatig voor. Ook kan het zijn dat bepaalde collega’s niet zo goed samen door een deur kunnen, bijvoorbeeld omdat zij elkaar als concurrent zien. Zijn er binnen jouw team ook dergelijke spanningen, fricties of conflicten aanwezig? Een teamdag organiseren kan dan een goede oplossing zijn.

Tijdens zo’n teamdag wordt er op een ontspannen manier met elkaar omgegaan en je ziet die ene collega plots in een ander daglicht. Daardoor verdwijnen die spanningen al snel naar de achtergrond. Sterker nog: soms komen ze helemaal niet meer terug.

Werknemers worden namelijk coulanter naar elkaar naarmate ze meer met elkaar in verbinding komen. Na een teamdag is die verbinding vaak een stuk sterker en zullen teamleden onderlinge conflicten sneller uitpraten.

Collega’s ontdekken elkaars kwaliteiten

Binnen een team hebben de meeste medewerkers een vaste rol met bijbehorende taken. Daardoor komen sommige kwaliteiten en talenten niet altijd boven tafel.

Omdat jullie tijdens een teamdag met elkaar omgaan, ontdekken jullie kwaliteiten van elkaar die jullie nog niet kenden. Misschien is een collega een ster in presenteren en een ander heeft een probleemoplossend vermogen dat lastig te overtreffen is.

De teamdag zorgt op die manier voor leuke verrassingen, maar het is ook enorm nuttig.  In de toekomst kunnen jullie deze ontdekte kwaliteiten benutten. Het tegenovergestelde is trouwens ook waardevol: je krijgt ook meer inzicht in elkaars valkuilen.

Dat biedt kansen om elkaar in de toekomst beter te ondersteunen of de taakverdeling aan te passen. Wanneer iedereen op de juiste plek zit, werken jullie namelijk efficiënter en halen jullie er meer voldoening uit.

De samenwerking wordt leuker

Het is echt waar: samen plezier maken zorgt voor een geweldige samenwerking. Want als je samen plezier maakt ben je coulanter, creëer je een band, is er meer wederzijds begrip en ben je meer bereid om elkaar te helpen.

Het organiseren van een teamdag betekent dat je een dag lang plezier met elkaar beleeft en even niet met de dagelijkse taken bezig bent. Daardoor zorgt zo’n dag ervoor dat de samenwerking vele malen leuker is en iedereen met (nog meer) plezier naar het werk gaat.

De productiviteit verbetert

Elkaars kwaliteiten ontdekken, een betere samenwerking, meer onderling vertrouwen en minder conflicten: positiever kan het bijna niet!

Want hierdoor neemt niet allen het werkplezier toe, maar ook de productiviteit van de teamwerkzaamheden. De resultaten stijgen in kwaliteit en kwantiteit en daar profiteert de hele organisatie van.

Trots op het eigen team

Een teamdag zorgt ervoor dat jullie stilstaan bij jullie kwaliteiten, jullie connectie en bij wat jullie allemaal als team hebben bereikt binnen de organisatie. Dat stimuleert jullie gevoel van trots. Door dat gevoel van trots groeit ieders betrokkenheid bij het team, waardoor jullie meer overhebben voor elkaar én voor de teamprestaties.

Het is belangrijk om dit ook tijdens de teamdag uitdrukkelijk te benoemen, zodat iedereen met een voldaan en positief gevoel op de teamdag terugkijkt.

teamdag organiseren

Hoe organiseer je een teamdag?

Zijn jullie overtuigd van de voordelen van een teamdag en willen jullie aan de slag met de organisatie? Een aantal aspecten zijn essentieel om een succesvolle teamdag te organiseren.

Steek je voldoende energie in de opzet en de uitvoering? Dan garanderen we dat jullie teamdag een succes wordt!

Betrek iedereen bij de organisatie van een teamdag

Een teamdag is voor elk teamlid: van de manager tot de stagiair. Vergeet daarom niet om alle teamleden te betrekken bij de organisatie ervan, zodat niemand zich buitengesloten voelt. Door goed te luisteren naar de wensen van collega’s, weet je waar behoefte aan is.

Op die manier kan je activiteiten zoeken die passen bij de behoeftes en steekt iedereen er wat van op. Door de teamleden mee te laten denken organiseer je bovendien een teamdag die iedereen ziet zitten. Zo groeit de voorpret voor de teamdag én de betrokkenheid tijdens alle activiteiten.

Daarnaast zijn er misschien teamleden die al ervaring hebben met het organiseren van teamdagen en teambuilding activiteiten. Dat kan een hoop werk schelen, omdat jullie dan niet meer het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Laat deze mensen het voortouw nemen, waarbij nog steeds geldt dat de rest van het team ook betrokken dient te worden.

Ga op zoek naar een inspirerende locatie

Een teamdag op kantoor organiseren werkt uitstekend. Dat kan bovendien in de kosten schelen en teamleden hoeven niet te reizen.

Maar hebben jullie op het eigen kantoor geen fijne ruimte voor de teamdag? Ga dan op zoek naar een inspirerende externe locatie. Dat heeft ook zo zijn voordelen: jullie komen echt even los van de dagelijkse sleur en dat kan de teamdag tot een groot succes maken.

Maak voldoende tijd vrij

Stress en een hoge werkdruk zijn funest voor een positieve teamdag. Het is niet de bedoeling dat collega’s op hete kolen zitten, omdat ze aan het einde van de middag nog afspraken hebben of een bepaald project willen afronden.

Het is daarom belangrijk dat deelnemende collega’s helemaal vrij zijn. Geen projecten die aandacht vragen, geen telefoontjes die activiteiten onderbreken. Zo waarborg je dat de dag 100% in het teken staat van het team.

Combineer het nuttige met het aangename

Een perfecte teamdag combineert leren met het maken van plezier. Reserveer daarom gedurende de dag voldoende ruimte en tijd om met elkaar te kletsen, te ontspannen en te lachen. Niet alleen tijdens de activiteiten en opdrachten, maar ook tussendoor.

Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een training in de ochtend, waarop een gezamenlijke lunch volgt.

Vervolgens kan er een teambuilding spel worden gedaan, waarna de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. Zo combineer je het nuttige met het aangename en is de teamdag helemaal compleet.

Vergeet de afloop niet

De afloop van de teamdag wordt door teams regelmatig overgeslagen. De teamdag komt op zijn eind en iedereen druppelt langzaam de deur uit op weg naar huis. Je ziet dan regelmatig dat de teamdag na een paar dagen alweer grotendeels vergeten is. Dat is zonde!

De kracht van herhaling speelt hier een belangrijke rol. Organiseer na een paar weken bijvoorbeeld een intervisie om te herhalen wat jullie hebben geleerd. Je kunt ook collega’s een presentatie laten geven over hun belangrijkste inzichten tijdens de teamdag.

Door met elkaar nog eens terug te komen op de stof beklijft de nieuwe kennis en kunde beter. Vervolgens kunnen jullie deze ‘herhaaldag’ ook afsluiten met een gezellige borrel.

Teambuilding Trainer organiseert jullie teamdag

Willen jullie graag een leuke teamdag organiseren en kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij zijn de #1 aanbieder van teambuilding trainingen. Voor veel van onze klanten verwerken we die in volledige teamdagen.

Met meer dan 15 incompany teambuildingsessies hebben we voor iedere teambehoefte een perfecte oplossing. Wil je eens sparren over jullie situatie? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met jullie mee.

Kunnen we nog ergens mee helpen? 👋

Recente artikelen

Categorieën

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig artikelen over teambuilding, opleiden en werk.

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Waarom is communicatie zo belangrijk in een team?

Misverstanden op de werkvloer? Een dalende productiviteit? Wantrouwen tussen collega’s? Het zijn allemaal nare gevolgen van een slechte communicatie op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het versterken van de communicatie....

Peter Houtman

Coördinator

Advies nodig?

Heeft jullie team interesse in een van onze teambuilding trainingen?
We helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@teambuildingtrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3384.

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben sinds 2017 al meer dan 50 teams geholpen. 😍
Zij waarderen ons met een gemiddelde van 8.6. Daar zijn we trots op!

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

CLC-VECTA boekt regelmatig trainingen voor de ontwikkeling van onze leden. Teambuilding-Trainer heeft een breed, interessant aanbod en een uitstekende prijsstelling.

Rian van Nuland

HRM, Lavans

TeambuildingTrainer organiseert sinds 2018 teambuilding voor onze collega’s. Ze hebben een groot aanbod en communiceren snel en duidelijk. Zowel voor de training als naderhand.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Ons team heeft bij dit bedrijf een training over effectief complimenteren gevolgd. Het werd een inspirerende, leerzame en vooral hele leuke dag. Tot de volgende keer!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

TeambuildingTrainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Dat is altijd prettig werken want ze schakelen snel, denken met je mee en leveren kwalitatief goede trainingen.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten TeambuildingTrainer regelmatig in op onze vitaliteit-dagen bij klanten. Wij doen dan de catering, zij doen een training. Onze klanten zijn altijd erg blij met hun bijdrage!

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met TeambuildingTrainer kenmerken. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!